Erectiepillen gebruiken: hier moet je aan denken 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Erectiepillen gebruiken: hier moet je aan denken

Erectieproblemen komen bij alle leeftijden voor. Dit kan ook verschillende oorzaken hebben. Medicijngebruik, psychische problemen en lichamelijke problemen zijn veelgehoorde oorzaken. Soms is het ook gewoon een kwestie van leeftijd. Het is heel normaal voor oudere mannen dat ze soms moeite hebben om hun penis in erecte toestand te krijgen en te houden. Dit kan het seksleven zeer nadelig beïnvloeden. Om over het zelfvertrouwen nog maar te zwijgen. In dit geval kunnen erectiepillen helpen. Maar wat doen deze pillen precies? En waar moet je aan denken voordat je deze gaat slikken? 

Wat zijn erectiepillen? 

Wil je erectiepillen kruidvat gebruiken? Dan doe je dit met het doel om de penis langer stijf te houden of stijver te maken. Erectiepillen mogen enkel worden gebruikt wanneer men hier ook echt problemen bij ervaart. Het is dus niet de bedoeling dat de pillen worden gebruikt om simpelweg langer door te kunnen gaan met seks. 

De pil moet ongeveer een uur voor de vrijpartij worden geslikt. Meestal begint deze al na dertig minuten met werken, maar dit kan ook wat langer duren. Houd er rekening mee dat de pil enkel werkt als je ook daadwerkelijk zin hebt in seks. De pil zorgt ervoor dat er meer bloed naar de bloedvaten in de penis kan stromen en dat dit minder snel wegstroomt. 

In de praktijk wordt ook gezien dat erectiepillen soms pas echt goed gaan werken als ze vaker zijn gebruikt. Het kan dus zijn dat het resultaat de eerste keer tegenvalt, maar dat het de keren daarop steeds beter gaat werken. 

Vraag advies aan de huisarts 

Ben je van plan om erectiepillen te gebruiken? Dan is het verstandig om eerst contact op te nemen met de huisarts en advies te vragen. Soms wordt het erectieprobleem immers veroorzaakt door lichamelijke of psychische problemen. Het is dan prettig als iemand meekijkt en naar een oplossing zoekt. Gebruik je ook andere medicijnen? Dan is het sowieso belangrijk om eerst contact op te nemen met de arts of een apotheker. Zo ben je er zeker van zijn dat de medicijnen samen geslikt mogen worden. Let op: erectiepillen mogen nooit geslikt worden in combinatie met hartmedicatie en verschillende soorten drugs. 

Wanneer bel ik een arts als ik de pil gebruikt heb? 

In uitzonderlijke gevallen is het nodig om contact op te nemen met een arts als je de pil al gebruikt hebt. Dit gebeurt meestal als de bijwerkingen heftiger zijn dan verwacht. Je neemt contact op met een arts als je: 

  • Na het slikken van de pil plotseling druk op de borst voelt. De pijn blijft aanwezig en wordt ook na een paar minuten niet minder.
  • Als de penis langdurig stijf blijft. Wanneer de penis ook na vier uur niet verslapt, dan is het belangrijk dat men naar het ziekenhuis gaat. Zodra de penis dusdanig lang in erecte toestand blijft, kan er namelijk schade ontstaan. Een arts in het ziekenhuis moet dan een behandeling starten om dit te voorkomen. 
142

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.