e-sigaret kan helpen bij stoppen met roken
Saved Read later
Deel dit bericht

E-sigaret – kan helpen bij stoppen met roken

Stoppen met roken kan voor heel veel mensen een behoorlijk opgave zijn. De grootste reden hiervoor is omdat ze verslaafd zijn, verslaafd aan nicotine. Plotseling stoppen met roken roep dan ook ontwenningsverschijnselen op. Je krijgt bijvoorbeeld trek of onrust in je lijf. Je lichaam krijgt niet meer de hoeveelheid nicotine die het eerst wel gewend was. Als je gaat stoppen kun je dat op diverse manieren doen. Het meest simpelst is gewoon niet meer doen en van de en op de andere dag  stoppen, maar in de praktijk werkt dat niet. Van druppels, drankjes om de trek tegen te gaan, nicotine pleisters tot professionele hulp zoeken; er zijn tal van mogelijkheden om af te komen van de nicotineverslaving. Maar de meeste mensen missen de gewoonte van het roken van een sigaret. Een manier toch te minderen en geleidelijk te stoppen is door het roken van de e-sigaret.

Wat is een e-sigaret?

De e-sigaret is een elektronische sigaret wat vloeibare vloeistof verdampt. In deze vloeibare vloeistof kan nicotine of nicotine vrije vloeistof in zitten. Door de e-sigaret te roken adem je waterdamp in waar nog een klein beetje nicotine in zit. De e-sigaret is dus niks anders dan de elektronische variant van een normale sigaret.  Alleen het grote verschil is dat je dus geen rook inhaleert over de longen, maar waterdamp inademt. Hierdoor is het een stuk minder schadelijk dan het roken van een sigaret.

Bekijk ook:
Deze 7 dingen moet je juist niet doen op Valentijnsdag

De voordelen van een e-sigaret

Stoppen met roken kan een grote stap zijn, door het gebruik van de e-sigaret kan je dat stapje voor stapje doen. Want om het daarna vol te houden moet je lichaam afkicken van de normale nicotine hoeveelheid die je eerst binnenkrijgt. En met een vervanger zoals de e-sigaret kan je stapje de nicotine hoeveelheid verminderen. Het voordeel hiervan is dat je nog wel gewoon zodra je trek hebt een sigaret kan opsteken. Je hebt nog een sigaret, dan wel de elektronische versie – in handen. Daarnaast proeft het voor een groot deel nog hetzelfde. De gloeidraad van de e-sigaret (ook wel coils genoemd) zorgt ervoor dat het voor een groot deel dezelfde nicotineverzadiging en smaak geeft als het roken normale sigaret. Al is de hoeveelheid nicotine natuurlijk beduidend lager en inhaleer je het niet over je longen. Een fervente roker zal het misschien eerst helemaal niks vinden maar als je het een poosje probeer ga je er vanzelf de voordelen er van in zin.

Bekijk ook:
7 geniale relatietips die ieder koppel gelukkiger maken

Nadelen van een e-sigaret

Zo een e-sigaret lijkt allemaal heel makkelijk en een mooie oplossing. Maar er is wel een nadeel. Wil je echt stoppen met roken is het niet alleen de nicotine hoeveelheid waar je lichaam van moet afkicken, het is ook de gewoonte. Je moet gaan leren om iets anders te gaan doen dan een sigaret roken. Sommige mensen roken als ze stress hebben, voor sommige is het een dagelijks ochtendritueel en voor andere is het een kwestie van gezelligheid. Door het roken van d e-sigaret houd je dat in stand. Hoewel je wel minder schadelijke stoffen binnenkrijgt leer je nog niet een andere gewoonte aan. Daarom is een e-sigaret prima om het geleidelijk af te bouwen en leer je zelf daarna een andere gewoonte aan dan dat sigaretje opsteken. Op die manier kun je succesvol stoppen met roken.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.