in

Corona pandemie duurt waarschijnlijk twee jaar

De pandemie zal waarschijnlijk in golven tot voorbij 2022 blijven

Coronavirus Disease 2019 Graphic. (U.S. Air Force Graphic by Rosario "Charo" Gutierrez)

Een groep van experts heeft in een rapport aangegeven dat de corona pandemie waarschijnlijk nog twee jaar gaat duren. Controle over de pandemie zal volgens hen pas volgen als twee derde van de wereldpopulatie immuun is voor het virus.

Omdat het virus zich kan verspreiden zonder symptomen is het volgens de onderzoekers lastiger onder controle te krijgen dan influenza (griep). Volgens de medische experts zou het zelfs zo kunnen zijn dat mensen in de fase zonder symptomen het meest besmettelijk zijn.

Na de lockdowns zullen miljarden mensen wereldwijd weer erop uit trekken. Overheden laten de lockdown steeds soepeler worden. Bedrijven en publieke plaatsen gaan steeds vaker weer open. De pandemie zal waarschijnlijk echter in golven tot voorbij 2022 bij ons blijven.

“Risico communicatie van de overheden zou moeten waarschuwen dat de pandemie voorlopig nog helemaal niet voorbij is. Mensen zouden voorbereid moeten zijn op golven van het virus voor in ieder geval de komende twee jaar.” aldus de experts aan.

Ontwikkelaars haasten zich intussen voor het maken van een vaccin. Dit zou nog dit jaar in kleine hoeveelheden beschikbaar moeten komen. Hoewel grootschalige vaccinatie na de griepgolf in de VS van 2009-2010 pas opgang kwam zijn de schattingen dat het toch nog 1,5 miljoen zieken heeft voorkomen en 500 doden.

Bekijk ook:

Een Reactie

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.