vlek uit kleding halen
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo haal je die vervelende vlek uit je kleding

Iedereen heeft wel eens last gehad van een hardnekkige vlek die, hoe vaak je het item ook wast, niet lijkt te willen verdwijnen. Erg naar, want dat ene leuke truitje of die nette broek kun je nu niet meer aan. Zonde! Met deze tips lukt het misschien wél om eindelijk van die vlek af te komen.

Wees intrekken altijd voor

Vloeistoffen trekken natuurlijk altijd het materiaal in. Zodra dit echter gebeurt, is het al een stuk lastiger om de stof weer schoon te krijgen. Zorg er daarom voor dat je altijd zo snel mogelijk handelt en het intrekken van de vlek probeert te voorkomen. Spoel het kledingstuk af of veeg het schoon met een doek. Hoe sneller je de vlek probeert te verwijderen, hoe beter.

Probeer het met water

Begin eerst altijd met beetje water en dep voorzichtig op de vlek. Niet met elke vlek zal dit veel effect hebben, maar het is een goede eerste stap. Een vlek van bijvoorbeeld sap kan er op deze manier prima uit gaan.

Bekijk ook:
8 simpele beautytips met effect

Wees voorzichtig met de soort stof

Elke soort stof heeft een andere manier van schoonmaken. Door bijvoorbeeld een bepaalde methode te gebruiken op een zijden blouse, kan je de stof meer kwaad doen dan goed. Kijk goed in het label naar welke stof het is en bekijk daarna pas wat je vervolgstappen gaan zijn.

Katoen

De meeste kledingstukken zijn gemaakt van katoen. Katoen kan best veel hebben. Het kan heet en koud gewassen worden en kan tegen verschillende schoonmaakmiddelen. Je kan het bijvoorbeeld bleken, maar je kunt er ook wasmiddelen en zure middelen voor gebruiken. Denk aan citroensap of azijn. Pas als die laatste twee dingen niet werken, kun je proberen om wat bleekmiddelen te gebruiken.

Wol

Kleding gemaakt van wol zijn vaak lastig in onderhoud en er moet dus voorzichtig mee om gegaan worden. Gebruik daarom nooit schoonmaakmaterialen, maar alleen wat voor wol geschikt wasmiddel en water. Gooi het kledingstuk in de wasmachine. Zorg dat het plat droogt, om vervorming van het kledingstuk te voorkomen.

Bekijk ook:
Dit zijn de meest opvallende brillentrends van 2024

Wat gebruik je om schoon te maken?

Er zijn verschillende middelen die je kunt gebruiken om de vlek te verwijderen. Denk aan het eerder genoemde wasmiddel, bleekmiddelen en citroensap. Verder kun je bijvoorbeeld zout gebruiken, wat het vuil als het ware opzuigt. Verder kun je nog denken aan glycerine, wat geschikt is voor onder andere inkt en verf. Een ander handig trucje is afwasmiddel, wat goed werkt bij vetvlekken.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.