Geert Wilders
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit salaris verdient Geert Wilders per dag

Het zal niemand ontgaan zijn dat PVV-lijsttrekker Geert Wilders met een monsterzege de Tweede Kamerverkiezingen heeft gewonnen. Hij heeft de ambitie om minister-president te worden, maar zover is het nog niet. Met 37 zetels zit Wilders wel op de spreekwoordelijke troon in de politiek. Geert Wilders heeft dus recht op een royaal salaris, maar wat verdient de hoogblonde politicus eigenlijk per dag? Wij hebben het opgezocht.

Monsterzege PVV

Met een monsterzege van 37 zetels heeft Geert Wilders en zijn PVV een monsterzege behaald tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Wilders is sinds 1989 actief in de politiek, hij was destijds lid van de rechts-liberale VVD. Hij was zelfs de mentor van Mark Rutte. Hij bleef tot 2004 actief binnen de VVD, maar hij was het niet eens met het beleid van de partij, die volgens hem niet genoeg rechts en conservatief was. Uiteindelijk brak Geert Wilders met de VVD en richtte zijn eigen partij op; de Partij voor de Vrijheid (PVV).

De PVV zit sinds 2006 in de kamer. Door zijn felle kritiek op de islam en zijn extreem-rechtse uitspraken wordt hij al jaren ernstig bedreigd, en beveiligd. Niemand had 17 jaar later kunnen vermoeden dat Geert Wilders de Tweede Kamerverkiezingen zou winnen. De vastberadenheid van de politicus en het – naar de mening van velen – falende beleid van de VVD van Mark Rutte heeft bijgedragen aan het feit dat de PVV de grootste partij is geworden.

Dit verdient Geert Wilders per dag

Nu Geert Wilders aan kop staat denken sommige mensen dat hij ook meer gaat verdienen, maar dat is niet zo. Elke politicus, behalve de minister-president, krijgen een ‘schadeloosheidstelling’ van € 8.889,89 per maand. Daarbovenop komt een vakantiebonus van 8% en een eindejaarsuitkering van 6,3%. Geert Wilders krijgt als fractievoorzitter ook nog een extra toelage van 1% over het brutoloon.

Volgens bronnen verdient PVV-leider Geert Wilders € 130.254,67 per jaar. Dat is € 10.854,56 per maand en € 2.504,90 per week. Dit houdt in dat Wilders dagelijks een bedrag van € 500,98 verdient. Waar hij dit geld aan uitgeeft is niet bekend. Wilders kan niet zomaar even naar een winkel of een rondje rijden in een auto. Zijn inkomsten zijn dus bekend, maar over zijn uitgaven konden we helaas niets vinden.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.