Dit is de stemacteur van Mario 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is de stemacteur van Mario

We kennen allemaal wel het bekendste Nintendo karakter Mario. Maar, weet je ook waar zijn stem vandaan komt? Hoog tijd om je voor te stellen aan Charles Martinet, de stem achter Mario! Woohoo! 

Charles Martinet, die naam zegt je misschien niet zoveel, maar je hebt zeker van hem gehoord. Letterlijk! Want, Martinet is namelijk de stemacteur van Mario. Dat niet alleen, Martinet is ook verantwoordelijk voor de stemmen van de Nintendo-helden Luigi, Baby Mario, Baby Luigi, Wario, Waluigi en Toadsworth. Dat is pas een man met een gouden strot!

Bekijk ook:
Top 10 populairste Nintendo Switch games

In de video legt Martinet uit hoe hij de stemacteur van Mario is geworden. En laat hij verschillende impressies horen. Het komt misschien als een verrassing, maar hij heeft de baan met veel geluk gekregen. Martinet had namelijk helemaal geen auditie bij Nintendo, maar liep toevallig langs toen de audities plaatsvonden. Net na afloop vroeg de stemacteur of hij ook even auditie kon doen. Dat mocht, en dat bleek een gouden vondst te zijn. Martinet gaf een korte impressie van zijn versie van Mario en dat was een schot in de roos. En tien jaar later kent iedereen zijn stem als de Italiaanse loodgieter.

Bekijk ook:
Top 10 best verkochte Nintendo consoles en handhelds

Martinet kennen we dus vooral om zijn werk als de stemacteur van Mario en zijn vrienden. Zijn stem is te horen in tientallen Nintendo-games. Maar, hij verleende zijn stem ook aan andere games zoals The Elder Scrolls V: Skyrim en Ratchet & Clank Future: A Crack in Time. Hij heeft ook een paar kleine filmrollen op zijn naam staan. Zo is Martinet ook te zien in Nine Months met Hugh Grant en Jullianne Moore en The game met Michael Douglas. Maar ja, uiteindelijk blijft hij toch vooral Mario.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.