Google Home Smart Speaker review 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Google Home Smart Speaker review

De Google Home Smart Speaker is geen gewone speaker. Je kunt er natuurlijk prima muziek mee luisteren, maar we hebben het over een Google speaker dus kun je er natuurlijk veel meer mee. De Google Home Smart Speaker is een slimme speaker, ze werkt samen met Google Assistant, lekker babbelen dus.

De Google Smart Speaker is een speaker waar je mee kunt praten. De Google Assistant is dezelfde Assistant welke je waarschijnlijk al kent van de Android telefoons. De speaker luistert continu naar de omgeving, maak je echter geen zorgen de speaker neemt niets op tenzij je een opdracht geeft. De Smart Speaker slaat pas aan als je “OK, Google” of “Hey, Google” zegt.

Muziek afspelen met de Google Home Smart Speaker

Zodra je Google Home ingesteld hebt wil je natuurlijk muziek luisteren met je Google Home Smart Speakers. Je kunt de speaker gebruiken als een standaard Bluetooth speaker, in combinatie met de Google Assistant heb je natuurlijk iets veel beters in handen.

Je kunt gewoon roepen welk liedje je wil horen en voor je het weet komt het uit je Smart Speaker. Ben je de naam van je favoriete nummer kwijt, maak je geen zorgen je Google Home Smart Speaker kan je muziek vinden op basis van de tekst van de muziek. Google laat je muziek vinden en luisteren via verschillende services. De Google Home Smart Speaker werkt samen met:

 • Google Play Music
 • Spotify
 • Pandora
 • YouTube
 • Tuneln

In de Google Home app kun je kiezen welk programma je het liefst hebt dat je speaker gebruikt. Google Assistant zal dan eerst via de door jou gekozen service zoeken voor de muziek of playlist welke je wil luisteren. Wil je vervolgens toch in een andere service zoeken, kun je dit doen door de service te benoemen.

Klaar om je te assisteren

Het leven gemakkelijker maken, daar draait het natuurlijk om met de Google Home Smart Speaker. Sinds de lancering in 2016 is Google Home sterk verbeterd als persoonlijk assistent. Je kon altijd al basis taken laten doen door Google Home maar in combinatie met de Smart Speaker kun je nu veel meer.

Je kunt tot wel zes stemmen laten herkennen, super handig als je met meer mensen gebruik maakt van de Smart Speakers. Je speaker of beter de assistent zal door hebben wie er spreekt en gepersonaliseerd antwoord geven of zoeken. Je kunt schema's gebruiken om je dag makkelijker te laten verlopen en Google zal zo iedereen hun eigen schema vermelden. Zodat je je bezoek aan de tandarts niet vergeet bijvoorbeeld.

Ook leuk, je kunt de assistant een unieke stem geven, zoals bijvoorbeeld John Legend. En iedereen kan zo zijn of haar eigen stem kiezen. Hoor je gelijk tegen wie je Smart Speaker zit te praten.
Continu praten is ook een optie, je hoeft zo niet telkens “Hey Google” te blijven roepen. Je kunt ervoor kiezen dat de Assistant tot acht seconde lang actief blijft na een vraag of opdracht. Zo kun je een nieuwe opdracht geven zonder “Hey Google” te roepen en als je eenmaal klaar bent met spreken zeg je gewoon “Dank je” en de microfoon gaat uit.

Andere hoogtepunten van Google Home

Je Google Home Smart Speaker kan in samenwerking met Google Home ook nog de volgende dingen:

 • Broadcasting: Met een opdracht all je Smart Speakers bedienen
 • Recept assistentie: Je Google Home kun je helpen met koken. Dit door stap-voor-stap instructies te geven voor het maken van je favorite recept.
 • Bellen: Je kunt met je Google Home Smart Speaker telefoneren.
 • Meerdere opdrachten: Je kunt in een zin meerdere opdrachten geven.
 • Nacht modus: In de avond kun je een lager volume instellen. Dit kan natuurlijk voor elk moment van de dag door middel van het aangeven van tijden.
 • Verhaaltje: Een verhaaltje voor de kids kan natuurlijk ook. Denk aan Disney en Nickelodeon. Ook leuk als je zelf een verhaal leest voor je kinderen kan Google Home sound effects en muziek aanvullen.
 • Meerdere lijsten: Boodschappenlijsten, to-do lijsten en nog veel meer, je Google Smart Speaker helpt je bij al deze dingen.
 • Routine: Opdrachten zoals “Goede morgen” of “Ik ga weg” kunnen nu een vooraf geprogrammeerde uitkomst bieden. “Goede morgen” kan bijvoorbeeld je favoriete ochtend playlist aanzetten of je dagschema doorgeven. “Ik ga weg” sluit bijvoorbeeld alle smart apparaten.

De Google Home Smart Speaker, ook de beste vriend van Netflix

Muziek is prachtig maar we kijken natuurlijk ook graag tv. Met tv bedoelen we tegenwoordig natuurlijk Netflix en je Google Smart Home Spreaker kun je daar ook bij helpen. Je kunt opdrachten geven voor welke serie je wil zien, skippen tussen afleveringen allemaal om je Netflix ervaring nog fijner te maken.

Een nadeel is wel dat je nog net geen aflevering kan kiezen, waar je gebleven bent dat onthoud Google voor je (of beter Netflix) opdrachten zoals: The Witcher seizoen 1 aflevering 5 zijn nog een ver van je bed show.

Google Home compatibele Smart apparaten

Je Google Home Smart Speaker helpt je bij de bediening van al je Smart apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld de temperatuur regelen in combinatie met een slimme thermostaat. Je smart verlichting bedienen op spraak en nog veel meer.

Google Home werkt in totaal met 5.000 producten samen en in de toekomst zullen dat er waarschijnlijk alleen maar meer worden. Je speaker is dus multifunctioneel en een onmisbaar onderdeel van jouw Smart Home.

Privacy

Privacy Google Smart Speakers
Een luisterend oor in je huis, hoe veilig is je info? Privacy is altijd iets om aan te denken zeker bij de aanschaf van Smart Speakers welke de potentie hebben alles op te nemen wat je zegt. Google geeft aan dat je Google Home Smart Speakers enkel luisteren nadat je een wake up opdracht geeft, de “Hey Google”. Er is ook een mute optie en je kunt in de Home app je zoekgeschiedenis wissen. Dit kan voor een specifieke zoek opdracht of voor je gehele geschiedenis.

In het begin van de Google Home tijd, luisterde medewerkers bleek later live mee naar je gesprekken ook al stond je Home niet aan. Deze tijden zijn gelukkig voorbij, Google luistert na dit schandaal niet meer live mee.

Wat Google wel nog steeds doet is alles opnemen en bewaren. Het is dus nog steeds mogelijk dat medewerkers van Google jouw opdrachten kunnen beluisteren. Google doet dit om de AI te verbeteren. De informatie (de gesprekken die je voert met de Google Assistant) worden wel dermate aangeleverd dat medewerkers niet weten van wie de fragmenten zijn.

Plan je echter een aanslag dan kan je wel een bezoekje verwachten van de veiligheidsdiensten.
Gebruik je de Google Home Smart Speakers normaal, geen bomrecept opzoeken maar gewoon hoe je die lekkere ovenschotel nou precies het beste kunt bakken….Dan zit je met je privacy best goed bij Google.

Google Home Smart Speaker review

De Google Smart Speaker
We kunnen natuurlijk niet afsluiten zonder review, vandaar dat we er eentje voor je toevoegen. We beoordelen de speaker op kwaliteit, prijs, privacy en we kijken ook nog voor je of het wel een mooi ding is.

Kwaliteit en prijs
De kwaliteit van de Smart Speaker is redelijk tot goed. Het is een Smart Speaker, ben je muzikant of wil je gewoon het beste geluid hebben dan kun je beter je muziek op een andere speaker luisteren. Ben je een doorsnee persoon dan ben je waarschijnlijk wel tevreden over het geluid. Het enige minpunt is wel dat de bass erg hard staat en je dit wel even in moet stellen, tenzij je van Drum and Bass houd natuurlijk.

In vergelijking met overige Smart Speakers doet de Google Home Smart Speaker het prima, Google Home is in opzichte als AI beter als Echo van Amazon en wil je optimaal genieten van alle functies van Google Home dan heb je de Smart Speaker van Google nodig. Bellen op andere speakers kan bijvoorbeeld niet.

Een nadeel is wel dat soms je opdrachten niet verstaan worden. Even herhalen lost een hoop op maar het is nog geen 100% waterdicht systeem. Over water gesproken, laat je een kop koffie over de Speaker vallen is het tijd voor een nieuwe. Ook is het soms lastig muziek te vinden, dit althans als je naar wat minder bekende muziek zoekt.

De prijs van de Speakers is wel erg goed, ze zijn goedkoper dan andere vergelijkbare Smart Speakers.

Privacy

Als je geen plannen hebt welke het daglicht niet kunnen verdragen, zit je helemaal okay!

Is de speaker mooi?
Het ontwerp is vrij minimalistisch. Het is een modern uitziende speaker en zal daarom in de meeste huishoudens prima staan. Wat mooi is dat is natuurlijk een kwestie van smaak, maar wij vinden het in ieder geval een prachtige speaker.

Is de speaker je wat te groot? Kijk dan eens naar de Google Home Mini Smart Speaker!

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.