8 Vragen en antwoorden over de elektrische fiets 12
Saved Read later
Deel dit bericht

8 Vragen en antwoorden over de elektrische fiets

De elektrische fiets wordt steeds populairder in Nederland, maar wat weet je eigenlijk over deze handige uitvinding? In dit artikel hebben geven we antwoord op een paar veel gestelde vragen over de elektrische fiets. 

Vraag: Wat is een elektrische fiets?

Antwoord: Een elektrische fiets is een vervoersmiddel die door een elektromotor wordt aangedreven.

Vraag: Is een elektrische fiets hetzelfde als een e-bike?

Antwoord: Een elektrische fiets wordt vaak ook een e-bike genoemd, wat een afkorting is van electric bike. Eigenlijk is pedelec de betere benaming voor de meeste elektrische fietsen, want dat zijn de fietsen waarbij je ook nog kan meetrappen. Technisch gezien is een e-bike een fiets waarbij zelf meetrappen niet nodig is. Maar, tegenwoordig gebruiken veel mensen de term e-bike ook voor fietsen waarbij je wel mee kan trappen.

Bekijk ook:
Haal alles uit je training: de top 5 sporthorloges van nu

Wat is de actieradius van een elektrische fiets?

Antwoord: De actieradius van een elektrische fiets is hoe ver je kan fietsen met een volle accu. De actieradius van de accu verschilt per elektrische fiets, en wordt meestal bij de verkoop van de fiets vermeldt. Dit is wel gebaseerd op de best mogelijke omstandigheden, en daarom kan de actieradius in de praktijk wat minder zijn.

Vraag: Hoe moet je een elektrische fiets opladen?

Antwoord: De accu van een elektrische fiets moet je opladen. Dat kan met een oplader. Er zijn veel verschillende elektrische fietsen en veel daarvan hebben ook allemaal een andere oplader. Zo heeft een Stella fiets een Stella oplader, en heb je een oplader voor Batavus nodig bij een Batavus fiets.

8 Vragen en antwoorden over de elektrische fiets 13

Vraag: Wanneer kan je een elektrische fiets het beste opladen?

Antwoord: Een accu van de elektrische fiets kan je het beste opladen als deze nog niet helemaal leeg is. Vaak is het schadelijk voor een accu als deze helemaal leeg is, dus dit kan je het beste voorkomen. Laad de accu dus op tijd op!

Bekijk ook:
Top 5 baardtrimmers voor de perfecte look

Vraag: Kan de accu van een elektrische fiets altijd aan de lader blijven staan?

Antwoord: Dit hangt af van de specifieke elektrische fiets en de bijbehorende accu's. Sommige accu's kunnen altijd aan de lader blijven, omdat deze stopt met laden zodra de accu vol is. Maar, bij andere accu's kan je beter de lader op tijd losmaken. Het antwoord voor deze vraag vind je in de handleiding die je bij je fiets krijgt.

8 Vragen en antwoorden over de elektrische fiets 14

Vraag: Hoeveel kost een elektrische fiets in Nederland?

Antwoord: Consumenten trekken graag de portemonnee voor een elektrische fiets. Gemiddeld betaalde de consument ruim tweeduizend euro voor een elektrische fiets in 2019. Ter vergelijking; gemiddeld betaalde de consument zo'n twaalfhonderd euro voor een “normale” fiets. Dat is nogal een verschil!

Vraag: Hoe populair zijn elektrische fietsen in Nederland?

Antwoord: In Nederland stijgt de populariteit van elektrische fietsen flink. Zo werden er in 2019 een recordaantal van 420.000 nieuwe elektrische fietsen verkocht. De elektrische fiets was destijds ook de meest verkochte type fiets in Nederland.

De elektrische fiets is nu ook zeer belangrijk voor de omzet van fietsenhandelaren. In totaal was de omzet uit de verkoop van nieuwe fietsen zo'n 1.25 miljard euro in 2019. Ongeveer 70 procent van die omzet was te danken aan de verkoop van elektrische fietsen.

Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.