Wat zijn de populairste streamingsdiensten in Nederland? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de populairste streamingsdiensten in Nederland?

In Nederland maken steeds meer mensen gebruik van een of meerdere streamingsdiensten, maar wat zijn nou de populairste aanbieders? In dit artikel zetten we de favoriete streamingsdiensten van de Nederlanders voor je op een rij! Van welke dienst maak jij het meeste gebruik?

Vroeger was het haast ondenkbaar om geen televisie in je internet en tv pakket te nemen, maar met de opkomst van de streamingsdiensten in Nederland wordt ook het alleen internet abonnement in ons land steeds populairder. Mensen kijken steeds minder reguliere televisie en zijn vaker te vinden op een streamingsdienst.

De grote vraag is natuurlijk welke streamingsdienst je dan het beste kan kiezen, want een abonnement op alle diensten is misschien weer net te veel van het goede… Hieronder zetten we daarom de top 3 populairste diensten voor je op een rij. Zo weet je precies wat de meest gekozen diensten in Nederland zijn.

Top 3 populairste streamingsdiensten in Nederland

Dit zijn de drie populairste streamingsdiensten:

1. Netflix

De populairste streamingsdienst in Nederland – hoe kan het ook anders – is Netflix. Volgens recent marktonderzoek heeft ruim 40 procent van de Nederlandse huishoudens in 2021 Netflix in huis. Netflix is daarmee veruit de meest gebruikte streamingsdienst in ons land en lijkt tot op het heden nog niet te lijden onder de steeds groter wordende concurrentie.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Wat zijn de populairste streamingsdiensten in Nederland? 16

2. Videoland

In Nederland zijn we ook nog steeds dol op content van vaderlandse komaf en daarom is Videoland de op één na populairste streamingsdienst van ons land. Ongeveer 15 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een abonnement op Videoland. Vergeleken met Netflix is dat niet heel veel, maar met een tweede plek kan Videoland nog wel tevreden zijn.

Wat zijn de populairste streamingsdiensten in Nederland? 17

3. Disney +

De op twee na populairste streamingsdienst in ons land is Disney+. Op dit moment heeft ongeveer 10 procent van de Nederlandse huishoudens een abonnement op deze dienst. Dat is best knap, want Disney+ is nog helemaal niet zo lang beschikbaar in Nederland. In korte tijd heeft de dienst dus heel wat mensen weten te overtuigen en het wordt daarom interessant om te zien of Disney in de toekomst een groter marktaandeel in ons land te pakken kan krijgen.

Wat zijn de populairste streamingsdiensten in Nederland? 18

Andere populaire streamingsdiensten

In Nederland zijn we gek op streamen en daarom is het niet zo gek dat we ook gebruik maken van andere streamingsdiensten. Onze landgenoten maken namelijk – naast de huidige top 3 – ook regelmatig gebruik van Prime Video en NPO Start Plus. Zeker Prime Video is in korte tijd veel populairder geworden in ons land. Dus het zou niet heel gek zijn als deze dienst over een korte periode een plekje in de top 3 weer te veroveren.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Nieuwe streamingsdiensten in Nederland

Met Netflix, Videoland, Disney+, Prime Video en NPO Start Plus zijn er dus al heel wat streamingsdiensten beschikbaar in ons land, maar het aanbod wordt in 2022 nog veel groter. Volgend jaar komen ook HBO Max en Viaplay naar Nederland. En dus valt er nog meer te kiezen.

Op HBO Max kan je heel wat HBO series en Warner Bros films verwachten. En Viaplay moet je straks gebruiken als je naar de Formule 1 races met Max Verstappen wilt kijken.

Beide diensten hebben een zeer interessant aanbod. Dus het is niet ondenkbaar dat het streamingslandschap van Nederland er over een jaar er flink anders uitziet. De tijd zal het leren!

Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.