Parasite schrijft geschiedenis bij de Oscars 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Parasite schrijft geschiedenis bij de Oscars

De Zuid-Koreaanse satire Parasite heeft afgelopen nacht geschiedenis geschreven. Voor het eerst won een film zowel de Oscar voor beste film als de Oscar voor beste internationale film. Een hele prestatie. Daarnaast won het ook de prijzen voor beste regisseur en beste scenario.

1917

Met deze vier Oscars versloeg de Zuid-Koreaanse film, de film 1917. En dat terwijl juist 1917 de grote kanshebber en favoriet was tijdens deze Oscar-uitreiking. Deze film die vrijwel in één take werd opgenomen kon wel rekenen op de Oscars in de volgende categorieën.

  • Camerawerk
  • Visuele effecten
  • Geluidsmixage

Weinig verrassingen

Naast de enorme verrassing als het gaat om de prijzen die de film Parasite won, viel er weinig nieuws te beleven. Eerder werden de Golden Globes al uitgereikt, en de nominaties van de Oscars waren vrijwel gelijk aan de nominaties voor de Golden Globes. Hierdoor waren er weinig verrassingen. Wel viel menig acteur en kijker over het feit dat er voornamelijk blanke mannen waren genomineerd.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.