Coldplay stopt voorlopig met touren 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Coldplay stopt voorlopig met touren

De populaire Engelse band Coldplay heeft aangegeven voorlopig te stoppen met touren. De band wil hiermee strijden voor een beter milieu. Zodra er mogelijkheden zijn om klimaatneutraal te touren zal de band weer aan de slag gaan.

Klimaatneutraal touren

Chris Martin, frontman van de band, geeft in een interview met de BBC aan dat de band niet zal touren zolang dit niet kan zonder CO2-uitstoot. Daarom zal de band voorlopig alleen in het Verenigd Koninkrijk optreden. Echter is de band, op het moment van publicatie van dit artikel en het interview nog in Jordanië. Hier heeft de band vrijdagochtend de eerste helft van haar nieuwe album aangekondigd en live uitgezonden op YouTube. Vrijdagavond, tijdens zonsondergang, zal het tweede deel van het album worden gespeeld.

Milieu is erg belangrijk

Tijdens het interview met Martin wordt wel duidelijk hoe belangrijk het milieu is voor de Britse band. Zo heeft de band onder andere besloten om op 25 november op te treden in het Natural History Museum. Alle opbrengsten van dat concert gaan naar partijen die zich inzetten voor het milieu.

Wanneer gaat Coldplay dan wel weer touren?

In Nederland en België wonen tal van Coldplay-fans. De bandleden van Coldplay zullen op zoek gaan naar een oplossing om zo snel mogelijk weer te kunnen touren. Omdat ze dit alles graag zo klimaatneutraal willen doen als mogelijk, kan het nog wel eventjes duren. Echter verwachten wij dat het niet heel lang zal duren voor ze een goede oplossing hebben gevonden. De techniek op het gebied van het milieu wordt steeds beter. Daarnaast zal de band graag op tournee gaan om het nieuwe album in volle voetbalstadia te kunnen spelen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.