in

Zelf wasmiddel maken

Je kunt tegenwoordig overal op besparen door dingen zelf te maken. En dat is ook zeker mogelijk met wasmiddel. Maar hoe maak je nou je eigen wasmiddel? Hoe zorg je ervoor dat deze lekker ruikt en wat moet je doen om er ook nog eens voor te zorgen dat je was schoon wordt?

Jouw favoriete geur

Wanneer je ’s ochtends de kast opentrekt is er natuurlijk niets zo fijn als de geur van een heerlijke schone was. En natuurlijk het liefst de geur die jij het allerlekkerst vindt. Of het nu gaat om die ene frisse geur, een heerlijke geur van vroeger of een andere zachte geur. Met je eigen wasmiddel heb je het zo voor elkaar.

Zelf je eigen wasmiddel maken

Het maken van je eigen wasmiddel is eigenlijk heel simpel. Voor het maken van een basiswasmiddel heb je het volgende nodig:

  • 40 gram soda voor de witte was
  • 40 gram geraspte zeep
  • 2,5 liter gekookt water
  • Etherische olie

Om je eigen wasmiddel te maken voeg je het kokende water toe aan de geraspte zeep. Vervolgens meng je deze totdat al het zeep opgelost is. Nadat de geraspte zeep is opgelost kun je, voor een witte was, huishoudsoda toevoegen. Voordat je de etherische olie toevoegt is het van belang om het water af te laten koelen.

Lees ook:
Zo ziet de mooiste vrouw eruit: 94,35% perfectie

Jouw favoriete etherische olie

Het grote voordeel van het maken van je eigen wasmiddel is toch wel dat je er zelf jouw favoriete geur aan toe kunt voegen. In het ruime assortiment van Geurwolkje zijn tal van heerlijke geuren te vinden als etherische olie. Van herfstzon tot madeliefjes en van vanille tot salie. Wij weten zeker dat jouw favoriete geur er ook tussenzit. En nogmaals, laat dat kokende water eerst even afkoelen voordat je de olie toevoegt. Anders vervliegt een groot deel van de geur en de olie. Daarnaast is etherische olie vrij sterk, je hebt echt maar een paar drupjes nodig om jouw kleding heerlijk te laten ruiken.

Heerlijk ruikende schone was

Als je even wacht zie je vanzelf dat jouw eigen brouwsel steeds wat dikker wordt. Het enige wat je nog moet doen is jouw was klaar maken om gewassen te worden. Stop het in de wasmiddel en voeg de wasmiddel toe aan de was. Je kunt hiervoor gewoon een wasbolletje gebruiken, stop deze tussen de was en genieten maar.

Heerlijk tot rust komen

Maar de etherische oliën waar we het eerder over hadden zijn niet alleen handig voor het maken van je eigen wasmiddel. Ook voor bijvoorbeeld aromatherapie zijn deze oliën ontzettend handig. Je komt heerlijk tot rust door de verspreiding van de olie in de lucht of kunt je er zelfs beter door concentreren. Een olie met meerdere goede functies dus!

Lees ook:
Kapper op heterdaad betrapt, fikse boete uitgedeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

AirPods verbinden met je smartphone: dat doe je zo

Creatieve grapjassen lanceren Amazon Dating