AirPods verbinden met je smartphone: dat doe je zo 12
Saved Read later
Deel dit bericht

AirPods verbinden met je smartphone: dat doe je zo

Heb je al AirPods of ben je van plan deze te kopen? Dan wil je vast graag weten hoe de verbinding met je smartphone tot stand komt. Het is eenvoudig om een koppeling te maken tussen de draadloze oortjes en je mobiel. Dat is bij wijze van spreken net zo gemakkelijk als Sim Only vergelijken en een keuze te maken voor het beste Sim Only abonnement. Daar ben je ook weinig tijd mee kwijt net als met het verbinden van je AirPods. Volg onderstaande stappen om binnen een paar minuten al van je nieuwe aanwinst gebruik te maken.

Benodigde software

Je kijkt eerst of je smartphone wel up-to-date. Er is bepaalde software nodig om de koppeling te maken. Voor AirPods Pro is dat bijvoorbeeld iOS 13.2 of meer. Voor de tweede generatie draadloze oortjes is dat iOS 12.2 of meer. Heb je AirPods van de eerste generatie dan is iOS 10 de benodigde software.

Bekijk ook:
Rel rondom stem ChatGPT: Scarlett Johansson stapt naar advocaat

AirPods configureren voor iPhone

Pak je iPhone en ga naar het beginscherm. Daarna open je de case met de AirPods die je vervolgens naast je smartphone houdt. Op dat moment zie je een animatie voor de configuratie en heb je de optie om op ´Verbind´ te klikken. Dat doe je en vervolgens klik je op ´Gereed´. Als je met je Apple ID bent ingelogd op iCloud vindt er nu ook automatisch een koppeling plaats met je andere iOS apparaten. Bijvoorbeeld met je iPad of met je iMac. Heb je ´He´, Siri´ nog niet eerder geconfigureerd? In dat geval krijg je daar de gelegenheid toe nadat je op ´Verbind´ hebt geklikt.

AirPods configureren met ander merk smartphone

De draadloze oortjes van Apple zijn ook te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld een Android toestel. Siri is dan niet beschikbaar, maar je hebt wel de mogelijkheid om te praten en te luisteren naar bijvoorbeeld muziek.

Bekijk ook:
Waarom de Google Nest Protect V2 jouw volgende slimme rookmelder moet zijn

Je gaat op je mobiele telefoon naar de instellingen voor Bluetooth. Deze functie moet ingeschakeld zijn om de AirPods te koppelen. Bij een Android toestel ga je via instellingen naar verbindingen om bij Bluetooth uit te komen. Daarna open je de case met AirPods en laat je de draadloze oortjes erin liggen. Aan de achterkant van de case zit een knopje. Daar moet je op drukken tot het lampje gaat knipperen. Dan zie je in de lijst met Bluetooth-apparaten de AirPods staan en selecteert deze om een verbinding te maken. Haal daarna de oortjes uit het doosje en ze doen het meteen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.