Waarom zijn fillers zo populair tegenwoordig? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom zijn fillers zo populair tegenwoordig?

In de afgelopen jaren hebben steeds meer Nederlanders gekozen voor een fillerbehandeling om de lippen voller te maken of om rimpels te verwijderen. In heel 2016 zijn er 138.496 behandelingen geweest en dit aantal lag in 2019 op 162.702 behandelingen. De celebs in Amerika zijn één van de grootste redenen waardoor het aantal ingrepen in Nederland alsmaar blijft stijgen. Vrouwen als Kim Kardashian en Kylie Jenner zijn enorm populair op social media en ze hebben ook aardig wat Nederlandse volgers. Het is geen geheim dat de dames vele cosmetische behandelingen hebben ondergaan en men wil ook graag op deze dames lijken. Fillers zullen dus ook in 2022 een hot item zijn.

Wat doet een filler?

Een filter is een injectable. Dit betekent dat het door middel van een fijne naald in de huid wordt gebracht. Een injectable ‘vult’ de plek waar de filler wordt ingebracht. Het resultaat is meteen zichtbaar na een fillerbehandeling.

Het volume in het gezicht neemt af naarmate je ouder wordt. Dit kan met een filler behandeling weer mooi hersteld worden. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het opvullen van de lippen, het verstrakken van de kaaklijn of het opvullen van je wangen. Het toevoegen van volume aan je gezicht zal ervoor zorgen dat je er weer jonger uit gaat zien en dit is tegenwoordig dus een grote trend onder de Nederlanders.

Bekijk ook:
De leukste zomerstijlen om je sneakers mee te combineren

Waarom zijn fillers zo populair tegenwoordig? 14

Verschillende fillers

  • Hyaluronzuur filler

De hyaluronzuur filler is de meest populaire filler. Deze filler wordt gebruikt om gezichtscontouren te corrigeren, volume toe te voegen en rimpels te laten vervagen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, hierdoor is het in staat om vocht vast te houden. Daarnaast zorgt het ook voor hydratatie en soepelheid. De kans op een allergische reactie is minimaal omdat het een lichaamseigen stof is.

  • Collageen stimulerende filler

De collageenproductie van de huid neemt af vanaf het 25e levensjaar. Hierdoor neemt de huidelasticiteit ook af. De huid wordt in tegenstelling tot een hyaluronzuur filler weer gestimuleerd om zélf collageen aan te maken. Er wordt dan dus niet alleen volume toegevoegd maar u krijgt er ook een verbeterde huid door met meer versteviging.

De behandelgebieden

Vaak is er verwarring over wat er precies met fillers behandeld kan worden. Dit wordt soms nog wel is aan een botoxbehandeling gekoppeld. De gebieden die geschikt zijn voor een fillerbehandeling zijn:

  • Lippen opvullen, wangen opvullen, wallen
  • Lachrimpels, rokerslijntjes, marionetlijnen
  • Neus-lippen plooi
  • Kaaklijn
  • Traangootjes
  • Neuscorrectie
  • Jukbeenderen
  • Mondhoeken
Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

Zijn fillers iets voor mij?

Het is logisch als je nog geen ervaring met fillers hebt, dat je nog met veel vragen zit. Vraag je je af of een fillerbehandeling ook iets voor jou is? Neem dan contact op met een kliniek en maak gebruik van een gratis intakegesprek! Meerdere klinieken bieden dit aan zij kunnen je het beste helpen en begeleiden bij met maken van de keuze. Tijdens een intakegesprek zal een injectable arts je meer vertellen over de behandelwijze en de behandelmogelijkheden. Bereid je goed voor op het gesprek en zet al je vragen op papier zodat je na het gesprek volledig op de hoogte bent en je een weloverwogen keuze kunt maken.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.