Gel nagellak
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom is gel nagellak zo populair

Wij vrouwen houden niet alleen van een mooie oogschaduw, felle lipstick of peachy blush, maar ook van nagellak zijn we massaal fan. Mooi gelakte nagels ogen verzorgd, brengen mooie details met zich mee en zijn daarbij, ook niet onbelangrijk, onderdeel van je outfit. Zien je nagels er mooi en verzorgd uit? Grote kans dat je met het totaalplaatje óók punten scoort. Maar wat maakt dat vrouwen nagellak zo mooi vinden? En met welke nagellak mag onze beautycase áltijd wel gevuld zijn?

Wat is gellak?

De afgelopen jaren waren gelnagels hot en happening. Of die rage al voorbij is? Absoluut niet. De hoeveelheid gellak-fans groeit gestaag en de potjes, evenals de bijbehorende gellak lamp en overige materialen, vliegen de winkel uit. Maar wat gellak precies is? Gel nagellak bestaat uit een combinatie van UV Gel en normale nagellak. Door middel van verschillende lagen bedek je je nagels met de lak, waarna iedere laag moet uitharden voordat je de volgende aanbrengt. Uiteindelijk vormen de lagen een geheel waardoor de nagels niet alleen sterker worden, maar de kleur tevens langer mooi blijft.

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

Hoewel de gel nagellak waarbij de UV lamp geen vereiste is recent op de markt gekomen is, gebruiken veel nagellak liefhebbers nog altijd graag de speciale UV- of LED lamp. Mocht je geen lamp aan willen- of kunnen schaffen, dan kun je er dus altijd nog voor kiezen om een speciale topcoat over je gellak aan te brengen, maar in professionele zaken wordt die methode tot noch toe enkel schaars gebruikt.

De voordelen van gellak

Waar het standaard lakje dat we gewend zijn binnen een paar dagen van je nagels afslijt, brengen de gelnagellakjes vele voordelen met zich mee. Niet alleen blijft de lak twee tot drie weken lang zitten, maar ook wordt de lak aangebracht op je eigen nagels, waardoor het er natuurlijk uitziet.

Daarnaast beschikt de lak over een grote glanswaarde waardoor de lak blijft glanzen en mocht je de lak zat zijn, dan kun je hem eenvoudig en snel verwijderen door middel van de gellak remover.

Bekijk ook:
De laatste trends op het gebied van Ski- en Snowboardkleding

Gellak: schadelijk voor je nagels of niet?

Als je van nature sterke nagels hebt, is gellak niet schadelijk. Je nagels beschikken in dit geval over hun goede, natuurlijke lagen, waardoor de lagen van jouw gellakjes simpelweg geen schade aan zullen brengen. Van een rustpauze waarbij je je nagelriemen insmeert en je nagels even laat ademen, is echter nog nooit iemand slechter geworden.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.