in

Botsing tussen trein en landbouwkar – Machinist overleden, twee passagiers gewond

De weg is afgesloten en het treinverkeer ligt stil

trein ongeluk

Een tragisch ongeluk in de buurt van het Drentse Hooghalen. Er heeft een botsing plaatsgevonden tussen een personentrein en de kiepkar van een tractor. De machinist is om het leven gekomen, en twee treinreizigers raakten lichtgewond. Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval.

Ongeluk tussen trein en kiepwagen

De voorkant van de trein is compleet in elkaar gedeukt. De brandweer en ProRail zijn bezig om de 58-jarige machinist uit de trein te halen, hij heeft het ongeluk helaas niet overleeft. De twee lichtgewonde treinreizigers konden makkelijker de trein uit en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de tractor heeft geen fysiek letsel en kwam met de schrik vrij, hij verkeert wel in shock. Er waren 52 passagiers aanwezig in de trein welke allemaal zijn opgevangen door de hulpdiensten. De passagiers konden hun reis voortzetten door middel van ingezette bussen.

NS

De president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen heeft zijn medeleven op Twitter betuigd aan de nabestaanden van de machinist. Ook wenste hij de gewonden een spoedig herstel toe. Het ongeluk vond plaats op een onbewaakte spoorwegovergang. Boeren gebruiken deze overgang vaak om bij hun landerijen te komen. De weg is inmiddels afgesloten en het treinverkeer tussen Beilen en Assen is voor de rest van vandaag stilgelegd.

Bekijk ook:
Dit is het nieuwe Songfestival nummer van Jeangu Macrooy

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gezonder leven? Masturbeer vaker

LG werkt aan smartphone met draaibaar scherm