in

Botsing tussen trein en landbouwkar – Machinist overleden, twee passagiers gewond

De weg is afgesloten en het treinverkeer ligt stil

trein ongeluk

Een tragisch ongeluk in de buurt van het Drentse Hooghalen. Er heeft een botsing plaatsgevonden tussen een personentrein en de kiepkar van een tractor. De machinist is om het leven gekomen, en twee treinreizigers raakten lichtgewond. Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval.

Ongeluk tussen trein en kiepwagen

De voorkant van de trein is compleet in elkaar gedeukt. De brandweer en ProRail zijn bezig om de 58-jarige machinist uit de trein te halen, hij heeft het ongeluk helaas niet overleeft. De twee lichtgewonde treinreizigers konden makkelijker de trein uit en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de tractor heeft geen fysiek letsel en kwam met de schrik vrij, hij verkeert wel in shock. Er waren 52 passagiers aanwezig in de trein welke allemaal zijn opgevangen door de hulpdiensten. De passagiers konden hun reis voortzetten door middel van ingezette bussen.

NS

De president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen heeft zijn medeleven op Twitter betuigd aan de nabestaanden van de machinist. Ook wenste hij de gewonden een spoedig herstel toe. Het ongeluk vond plaats op een onbewaakte spoorwegovergang. Boeren gebruiken deze overgang vaak om bij hun landerijen te komen. De weg is inmiddels afgesloten en het treinverkeer tussen Beilen en Assen is voor de rest van vandaag stilgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.