trein ongeluk
Saved Read later
Deel dit bericht

Botsing tussen trein en landbouwkar – Machinist overleden, twee passagiers gewond

Een tragisch ongeluk in de buurt van het Drentse Hooghalen. Er heeft een botsing plaatsgevonden tussen een personentrein en de kiepkar van een tractor. De machinist is om het leven gekomen, en twee treinreizigers raakten lichtgewond. Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval.

Ongeluk tussen trein en kiepwagen

De voorkant van de trein is compleet in elkaar gedeukt. De brandweer en ProRail zijn bezig om de 58-jarige machinist uit de trein te halen, hij heeft het ongeluk helaas niet overleeft. De twee lichtgewonde treinreizigers konden makkelijker de trein uit en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de tractor heeft geen fysiek letsel en kwam met de schrik vrij, hij verkeert wel in shock. Er waren 52 passagiers aanwezig in de trein welke allemaal zijn opgevangen door de hulpdiensten. De passagiers konden hun reis voortzetten door middel van ingezette bussen.

NS

De president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen heeft zijn medeleven op Twitter betuigd aan de nabestaanden van de machinist. Ook wenste hij de gewonden een spoedig herstel toe. Het ongeluk vond plaats op een onbewaakte spoorwegovergang. Boeren gebruiken deze overgang vaak om bij hun landerijen te komen. De weg is inmiddels afgesloten en het treinverkeer tussen Beilen en Assen is voor de rest van vandaag stilgelegd.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

863

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.