Zuinig zijn op je maagdenvlies? Verbod op hersteloperatie in de maak! 12
A portrait of Asian female patient crying while consulting her health problem with a female doctor
Saved Read later
Deel dit bericht

Zuinig zijn op je maagdenvlies? Verbod op hersteloperatie in de maak!

Na je neus, wallen of rimpels kun je nu ook je maagdenvlies laten herstellen. Maar, niet meer voor lang als het aan minister Hugo de Jonge ligt. Dit soort hersteloperaties worden namelijk vaak uitgevoerd om tegemoet te kunnen komen aan de wetten van een bepaald geloof. “dat deugt volstrekt niet en hier moeten we zo snel mogelijk vanaf” volgens de minister. En Hugo, volgens ons heb je helemaal gelijk. Want wel de lusten en niet de lasten? Dat kan natuurlijk niet.

Een kapot maagdenvlies maakt de familie ten schande

Ja, zo kennen we er nog wel een paar. Dat zal volgens sommige geloven best zo zijn, maar dat had je je dan eerder moeten bedenken. Dit teniet laten doen door een maagdenvlieshersteloperatie uit te laten voeren is redelijk hypocriet. De schande heeft immers al plaatsgevonden, toch? En volgens goed geloof mag je ook niet liegen.

Voor sommige klinieken en ziekenhuizen is het herstellen van het maagdenvlies overigens een flink verdienmodel. Deze moet immers als bewijs van maagdelijkheid intact zijn voor de huwelijksnacht én bloeden tijdens. Klinieken zien het kwaad er niet zo van in. De ingreep zou redelijk eenvoudig zijn. De achterliggende gedachte van “het maagd zijn” gaat hiermee redelijk verloren als je het ons vraagt.

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

Hugo de Jonge pleit voor een wettelijk verbod

Vooralsnog wordt er alleen een maagdenvlieshersteloperatie inspectie in het leven geroepen volgens de minister. Pas als dit geen effect lijkt te hebben wordt er een wettelijk verbod ingevoerd. “als je je maagdenvlies hebt verspeeld en bang bent voor taferelen in het jonge huwelijk, dan zijn daar andere instanties voor” aldus de Jonge.

Zuinig zijn op je maagdenvlies? Verbod op hersteloperatie in de maak! 14

Hoe gaat zo’n operatie dan in zijn werk?

Eigenlijk heel eenvoudig. In de eerste plaats is het goed om te weten dat het maagdenvlies geen vlies, maar een plooi is. Deze wordt door het zetten van hechtingen strakker gemaakt. Daardoor voelt het dus alsof de “maagdelijke” flamoes nog nooit eerder is gebruikt. Tevens is er met de gezette hechting meer kans op een bloeding.

Volstrekt waanzinnig als je het ons vraagt. Een hersteloperatie kun je overigens eenvoudig in de lunchpauze laten uitvoeren want binnen 30 minuten is het gepiept. Prijskaartje? Een slordige € 1.000 euro. Die kun je volgens ons toch écht beter besteden aan de huwelijksreis. We houden er in ieder geval een goed galgjes-woord aan over: maagdenvlieshersteloperatie.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.