blank

Populaire luxe horloges

0 Shares

Het leuke van een goed gekozen luxe horloge is dat je je belegging kunt dragen. Je kunt er elke dag van genieten. Hiermee is het zowel een statussymbool als een belegging. Maar welke merken behoren nu tot de meest populaire luxe horloges?

Het topsegment

Het absolute topsegment luxe horloges wordt gevormd door de merken Audemars Piguet

Cartier, Patek Philippe en Rolex. Dit heeft niet alleen met kwaliteit van het uurwerk, de uniciteit, de gebruikte materialen (goud, diamanten, saffieren) te maken. Het heeft ook alles met imago te doen en, in het verlengde daarvan, met vraag en aanbod.

Patek Philippe is de absolute top of the bill met bijbehorende prijzen van meer dan een ton voor de Nautilus.

Rolex

Rolex is misschien wel het bekendste luxe horlogemerk. Er zijn modellen van het merk Rolex die in jonge of oudere vintage staat bedragen opbrengen die niet in verhouding staan tot de bedragen die ze enkele jaren geleden deden. Dit is het gevolg van bijvoorbeeld influencers uit o.a. de rappers scene, die de horloges, al dan niet nep, showen in hun clips. Zij hebben het op hun beurt weer afgekeken van succesvolle glamour criminelen, die het afkeken van welgestelde mensen uit hoge kringen. Helaas is het ook erg in trek bij dieven en rovers, die precies weten welke modellen ze moeten stelen voor de hoogste opbrengst.

Bekijk ook:
Dit zijn de beste accessoires voor mannen

Zo kan het vreemd lopen met een merk dat er in de eerste plaats op uit was zo degelijk mogelijke uurwerken te fabriceren. Imago is dus heel belangrijk in het wereldje van de luxe merkhorloges.

De cirkel is weer rond nu het merk, in minder opvallende modellen, ook weer bij de ‘gewone’ liefhebber in trek raakt. Die liefhebber wil vandaag de dag graag iets dragen wat chic, discreet maar toch herkenbaar is als een duur horloge.

De overige luxe horlogemerken

Naast het absolute topsegment zijn er merken luxe horloges die er, in vintage- of in nieuwstaat, niet voor onderdoen. Wellicht zullen bepaalde modellen van deze merken ooit ook een vlucht maken en duizelingwekkende bedragen gaan opbrengen in vintage- dan wel in nieuwstaat. De kwaliteit en de complexiteit van het mechanisch uurwerk speelt uiteraard een rol, maar populariteit heeft ook te maken met ontwerp, materialen en, zoals gezegd, imago.

Cartier

We noemen hier onder andere de luxe merken Cartier, Jaeger LeCoultre en de legendarische Tag Heuer horloges.

Bekijk ook:
LifeGoods 3-in-1 Föhnborstel review

Cartier heeft in de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen het minder ging met de verkoop, een meer betaalbare serie op de markt gebracht. Die serie droeg de naam “Les Musts” en was een groot commercieel succes. Momenteel zijn ze nog niet zo in trek maar de kans is groot dat dat snel gaat veranderen en dat de prijzen dan een grote vlucht gaan nemen.

Jaeger LeCoultre

Jaeger LeCoultre is vooral bekend vanwege het fameuze Reverso horloge. Een rechthoekig klokje, uitgevoerd als automaat of met handwinding. Het werd in de jaren dertig zo ontworpen dat het omgedraaid kon worden, om de wijzerplaat te beschermen tijdens het polo spelen. Er zullen nu niet heel veel mensen zijn die het om die reden kopen, maar het omkeerbare klokje is beslist legendarisch.

Tag Heuer

Het Zwitserse Tag Heuer begon als Heuer. Het merk ging zich specialiseren in de chronograaf (een horloge met een stopwatch functie) en ontwikkelde een chronograaf voor dashboards in auto’s en vliegtuigen. Voor dashboards in auto’s en vliegtuigen. Het merk wordt nog altijd sterk geassocieerd met de racerij en treedt ook nadrukkelijk als sponsor op. Niet veel later introduceert Heuer een chronograaf voor op de pols en daarmee was het horlogemerk geboren.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.