Movember: Dit zijn de meest voorkomende scheerfouten 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Movember: Dit zijn de meest voorkomende scheerfouten

Begonnen met een grap in 2003, is het ontstaan in een bar in Australië en is het uitgegroeid tot een wereldwijd jaarlijks fondsenwervingsevenement: Movember. In november sprenkelden mensen een maand lang hun baard, niet alleen om een mooie foto te maken op Instagram, maar ook om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de Movember Foundation.

Movember Foundation

De Movemberfoundation richt zich met name op kankersoorten die bij mannen het meest voorkomen, namelijk: prostaatkanker en teelbalkanker. Wil jij ook meedoen maar heb je ondervonden dat het kweken en onderhouden van een snor nog niet zo makkelijk is? Wij helpen je een handje op weg met de meest voorkomende scheerfouten en hoe je deze kunt voorkomen zodat jouw snor en stijlvol en verzorgd uit ziet.

 

Botte mesjes

Wegwerpscheermessen worden snel bot en botte scheermesjes hebben een grote impact op het resultaat. Hoe langer je je mesjes gebruikt, hoe meer dode huidcellen, haartjes en bacteriën zich ophopen tussen en op de scheermesjes. Dit heeft als resultaat irritaties zoals sneetjes, bultjes en jeuk. Vervang dus je wegwerpmesjes regelmatig en blijf niet te lang doorscheren met hetzelfde scheermesje omdat je het te duur vind om steeds weer een nieuw pakje scheermesjes te kopen. Hoe weet je wanneer je je scheermesje moet vervangen? Als je scheermes nog niet bot is dan hoef je geen druk te zetten en doet het scheermesje het werk. Als je het gevoelt hebt dat dit niet zo is, dan is het hoogstwaarschijnlijk tijd om het mesje te vervangen.

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

Movember: Dit zijn de meest voorkomende scheerfouten 15

 

Goedkoop = duurkoop

Ga niet voor het allergoedkoopste scheermesje of scheerapparaat dat je kunt maar kies voor kwalitatieve producten. Een fout die veel mannen maken bij het kiezen van een scheermethode, is zich te concentreren op kosten en gemak op korte termijn. De wat duurdere A-merk scheermesjes zoals Gillette Fusion 5 kun je online altijd wel vaak goedkoper krijgen als je eventjes online zoekt. Dit geldt even goed voor elektrische scheerapparaten. Black Friday komt er binnenkort aan dus dan kun je hoogstwaarschijnlijk ook dat duurdere Braun scheerapparaat met fikse korting scoren.

 

Niet met de juiste techniek scheren

Heb je de investering gedaan in een elektrisch scheerapparaat maar heb je nog niet het gewenste resultaat behaalt? Geef dan niet op! Er is een grote kans dat je nog niet de juiste techniek ontdekt hebt. Gooi nog niet de handdoek in de ring maar blijf zoeken naar de juiste techniek en geef het nog een aantal weken. Je zult zien dat oefening kunst baart.

Bekijk ook:
Stijlvol op het strand: 5 slimme tips!

Movember: Dit zijn de meest voorkomende scheerfouten 16

 

Wegwerpscheermesjes op de verkeerde manier onderhouden

Je wilt met de beste bedoeling je scheermes schoon houden, maar hier kun je fouten bij maken zoals je scheermesje tikken tegen de wasbak. Hiermee kan je kleine maar belangrijkere onderdelen van jouw scheermesje beschadigen. Hetzelfde geldt voor het droog maken van jouw scheermes met een handdoek, zo kan het scheermesje juist botter worden omdat het beschadigt door de lusjes van de handdoek. Hoe je wel je scheermesje schoon maakt? Houd de mesjes onder stromend water na een aantal scheerbewegingen en laat het water van achter na voren stromen. Zo spoelen vastzitten haartjes en deeltjes weg. Indien je een houder kreeg bij het scheermesje toen je het kocht, berg het dan daarin op na scheren.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.