Een baard, is dat wat voor mij? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Een baard, is dat wat voor mij?

Één op de drie Nederlanders heeft baardgroei. Daardoor is het dus belangrijk om te weten wat voor baard het beste bij jou past. En wat voor baarden er überhaupt allemaal zijn. In dit artikel vertellen we welke baard bij welke gezichtsvorm past, hoe je je baard het beste kunt verzorgen en welke baarden vinden vrouwen eigenlijk het meest aantrekkelijk?

Hoe langer de baard, hoe langer de relatie

8500 vrouwen kregen tijdens een onderzoek, vier verschillende gezichtsbeharingen te zien. Hieruit moesten zij een top vier maken. Wat blijkt, de zware stoppelbaard is het meest geliefd. Het zilver is voor de lichte stoppelbaard en de volle baard komt op een mooie plek drie. Het gladgeschoren gezicht is het minst geliefd, die komt terecht op de laagste plek, plek vier.

Wat blijkt, op het moment dat een vrouw op zoek is naar een vaste relatie, dan valt de volle baard het meest in de smaak. Voor een kortstondige relatie gaan ze vooral op zoek naar mannen met een volle en/of lichte stoppelbaard. En het gladgeschoren gezicht, daar is ook deze keer vrijwel geen enkele vrouw naar op zoek.

Welke baard past bij mij?

Als je het besluit maakt dat je een baard wilt laten groeien, zul je de eerste weken niks aan de vorming kunnen doen. Op het moment dat je een aardige baard hebt, kun je daar wel aan beginnen. Wat hierbij wel belangrijk is, is om te weten hoe je een baard groeit. Heb je gelijk een volle baard of overal kleine kale plekjes. Daarnaast speelt de vorm van je hoofd ook een belangrijke rol in de zoektocht naar de beste baard.

Bekijk ook:
Dit zijn de zomertrends die je niet mag missen!

Rond gezicht

Mocht je een rond gezicht hebben, dan is de Goatee baard een goede optie. Dat is een baard met een lange lengte, hij loopt vanuit de snor door tot onder je kin. Mocht je je bakkebaarden daarbij kort of helemaal afscheren, dan zal je gezicht er minder rond uit zien. De Goatee baard wordt voornamelijk gedragen door studenten.

Lang gezicht

In tegenstelling tot bij een rond gezicht, wordt geadviseerd om op het moment dat je een lang en smal gezicht hebt juist een baard met minder lengte te dragen. Hierdoor zal je gezicht iets minder lang lijken. De Mutton Chops wordt hierdoor veel gedragen. Het is een baard waarbij je de bakkebaarden flink laat doorgroeien over de volledige lengte. Je zou het ook kunnen laten doorlopen naar je snor. De Mutton Chops is vooral bekend door Elvis Presley.

Vierkant gezicht

Bij een vierkant gezicht staat het mooi als je onderin een lange lengte hebt en aan de zijkant alles kort. Om het nog stijlvoller te maken kun je onderin in je baart een puntje maken. De Ducktail is hierop de beste keus.

Ovaal gezicht

Als je een ovaal gezicht hebt, dan mag je echt blij ermee zijn. Vrijwel alle baarden kun je dragen als je een ovaal gezicht hebt. Zo kun je bijvoorbeeld een hele lange, volle baard dragen. Een volle baard is de meest klassieke baard in Europa. Het begon met de Vikingen, die met hun lange baarden heel Europa gingen plunderen. Op het moment dat je een gevoelige huid hebt, die snel geïrriteerd raakt. Is de volle baard de beste optie, aangezien je die (vrijwel) nooit hoeft te scheren.

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

Verzorging

Natuurlijk heeft een baard meer verzorging nodig dan alleen scheren. Gebruik daarom regelmatig een baardshampoo – deze shampoo is afgestemd op de huid van je gezicht, met andere shampoos kun je huidirritatie krijgen. Voor de rest gelden dezelfde ‘regels’ zoals altijd. Was je baard regelmatig. Hierdoor blijven je haren en je huid schoon. Ook gaan de dode huidcellen weg en zorg je ervoor dat je baard niet gaat stinken.

Een baardolie of conditioner kun je ook regelmatig gebruiken, hierdoor worden je baardharen zachter en het hydrateert de huid. Het kan ook helpen tegen de jeuk, als je een beginnende baard hebt.

Je baard goed borstelen of kammen helpt ook mee om ervoor te zorgen dat je baard er verzorgd uitziet. Hierdoor verwijder je losse haren, verdeel je de natuurlijk huidtalg en ontwar je natuurlijk de haren. Hiernaast zorgt het borstelen of kammen er ook voor dat je je baard kunt stylen. De meeste baardborstels worden gemaakt van wilde zwijn haren. Dat is heel zacht haar maar heeft wel een sterke geur, hier moet je dus tegen kunnen of van houden.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.