Dit is de lelijke sandaal die alle mode-influencers nu dragen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is de lelijke sandaal die alle mode-influencers nu dragen

Weet je nog dat je je wiskundeleraar altijd heel hard uitlachte omdat hij sokken in sandalen droeg? Dat is nu niet meer het lachen waard, want het is een heuse modetrend geworden. De comfortabele sandaal met brede bandjes is een grote hit bij mode-influencers van over de hele wereld. 

In 2018 werd de ugly dad-sneaker geïntroduceerd in modeland. Een grove sneaker met een brede lompe zool die vroeger vooral gedragen werd door typische vaders; vandaar de naam. Vooral de sneakers van Balenciaga gingen als warme broodjes over de toonbank en zijn nu twee jaar later niet meer weg te denken in de modewereld.

Prada: de ugly-trendsetter

Anno 2020 neemt de ugly dad-sandal het stokje van de sneaker over. Deze keer zijn het de sandalen met het logo van modehuis Prada, die niet aan te slepen zijn. Op zowel de internationale modeweken voor fall/winter 2020-2021, als de spring/summer 2020 shows én zelfs daarvoor al voor fall/winter 2019/2020 werden de sandalen van het modehuis gespot bij grote modenamen als Alexa Chung, Pernille Teisbaek en Camille Charriere. En dat is niet mis voor zo’n lelijke sandaal.

Bekijk ook:
Met deze tips houd je je schoenen ook na jaren nog als nieuw

De Dad-sandal is comfortabel, gemaakt met een goede zool, brede bandjes zodat je er uren op kunt wandelen – wel zo handig tijdens fashionweek – en is makkelijk te stijlen. Het zijn de sandalen waar de Expeditie Robinson-kandidaten weken mee door het zand banjeren van een onbewoond eiland, waar typische ANWB-koppels hun wandelvakanties mee doorbrengen, en waar dus nu modepopjes hun trendy outfits mee afmaken.

Sokken in sandalen is een trend

Vooral populair is de combinatie met een wijde, lange, dromerige jurk met gigantische mouwen. Bijzonder is dat de combinatie van sokken en sandalen ineens goedgekeurd lijkt te zijn door de Modegoden. Influencers dragen de sandalen het liefst met geitenwollen sokken in de meest felle kleuren die te verkrijgen zijn.

Crocs maken een comeback

Ook heftig: niet alleen de sokken in sandalen lijken terug te komen op straat, ook de Crocs lijken weer helemaal terug van weggeweest te zijn. Afgelopen week werden meerdere influencers gespot met witte Crocs versierd met aardbeien. En ja ook deze werden gedragen met sokken. Ontwerper Clare Vivier vertelt aan New York Magazine dat de Crocs ‘zo lelijk zijn dat ze mooi worden.”

Bekijk ook:
Dit zijn de meest opvallende brillentrends van 2024

Met de oplopende temperaturen is te verwachten dat we de Crocs en Dad-sandals vaker op het straatbeeld zien verschijnen. Wat denk jij? Is het een trend die jij gaat uitproberen? Laat het achter in de comments en tag diegene die zijn/haar crocs uit de kast moet gaan halen!

Bekijk ook:

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.