Sproetjes laten tatoeëren, de nieuwste modetrend! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Sproetjes laten tatoeëren, de nieuwste modetrend!

We zien de laatste tijd een opvallende nieuwe trend in beauty land: het tatoeëren van sproetjes. Sproetjes zijn één van de zeven schoonheden, maar toch is er een tijd geweest dat veel mensen dat niet zo zagen.

Wist je dat sproeten een functie hebben?

Melanine is het stofje dat zorgt voor je oog, haar en huidskleur. Een sproet is een ophoping van melanine. Melanine wordt aangemaakt door melanocyten en deze beschermen je huid tegen de zon. Je sproeten zijn dus een natuurlijke bescherming tegen de zon.

Schaamte

Vroeger schaamden we ons voor onze sproetjes en werden er lagen concealer en foundation overheen gesmeerd om ze te verbergen. Tegenwoordig worden ze omarmd en willen zelfs mensen die van nature niet gezegend zijn met sproeten mee doen met deze trend.

Snapchat sproetjes

Er zijn zelfs Snapchat en Instagram filters waar je kan zien hoe je er uit ziet met een gezicht vol sproetjes. Er zijn ook ‘freckle pencils’, speciaal om sproetjes mee op je gezicht te tekenen. Mocht je deze ‘freckle pencils' willen gebruiken, let er dan wel op dat je ze niet allemaal even groot maakt en niet gelijk verdeeld over je gezicht, dit zorgt voor het meest natuurlijke effect. Als je het niet aandurft om je vrije hand er op los te laten zijn er ook ‘freckle kits’. Hier zitten sjablonen bij waar je zelf alleen nog maar stipjes op de juiste plaats hoeft te zetten.

Bekijk ook:
Op naar de zomer: Dit zijn de bikini trends van 2024

Sproetjes die blijven zitten

Als datje goed bevalt, kan je ook kiezen voor een meer permanente optie. In een wereld waar de permanente make-up een grote rol speelt in het straatbeeld kun je nu namelijk ook sproetjes laten tatoeëren.

Waarom sproetjes laten tatoeëren?

Sproetjes geven je een lieve en onschuldige uitstraling en het lijkt net alsof je een heerlijke zon vakantie achter de rug hebt, wie wil dat nou niet! Deze trend is trouwens niet alleen voor mensen zonder sproeten, ook mensen die er van balen dat hun sproeten alleen in de zomer zichtbaar zijn kunnen hier gebruik van maken.

Voordat je besluit om er helemaal voor te gaan, is het slim om wel eerst een goed onderzoek te doen op de voorbereiding van je tatoeage. Vind iemand die ervaring heeft met het tatoeëren van sproeten en zoek hun werk op om te zien of het je smaak is, het staat tenslotte wel een jaar of 2 op je gezicht. Niet iets om over één nacht ijs mee te gaan dus.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Zoals alle permanente make-up is het niet echt permanent. Er wordt gebruik gemaakt van andere inkt en een andere techniek als bij echte tatoeages.Hierdoor vervaagt het in de loop van tijd. Als ze net zijn gezet, zijn de sproeten overduidelijk aanwezig. Laat je hier niet door afschrikken, ze vervagen nog en na een tijdje lijken ze helemaal natuurlijk. Het gebruik van bruine inkt in plaats van zwarte inkt zorgt ook voor een mooier en natuurlijker effect.

Lijkt het jou wat, deze nieuwe beauty trend, of laat je deze aan je neus (met of zonder sproetjes) voorbijgaan?

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.