De zegelring is terug van weggeweest 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De zegelring is terug van weggeweest

Zegelringen hebben een bepaalde status en ze werden altijd gezien als teken van rijkdom. Rijke grote families, bankiers en gangsters gebruikten hun eigen zegelring. Ze werden vaak generatie op generatie door gegeven, waardoor de ring nog meer waarde kreeg. We zijn de zegelring een tijdje uit het oog verloren, maar hij is weer helemaal terug van weggeweest. Alleen nu is die er niet alleen meer voor rijke grote families, bankiers en gangsters. Nu is die er voor iedereen die er graag één wil.

Maar wat is een zegelring?

Een zegelring is een ring met een gravure aan de rugzijde van de ring. Een gravure is een afdruk van een afbeelding of tekst die in dit geval in de ring is gegraveerd. De gravure geeft meestal het familiewapen of de initialen weer van de familie van de drager. Zegelringen kunnen daarom eeuwenlang mee gaan, want de kwaliteit is ook perfect. Zo kan je van generatie op generatie de ring doorgeven. Jij aan je kind, je kind aan zijn kind en zo gaat het door. Is dat geen geweldige traditie? Stel je voor dat iemand ooit zegt: deze ring heb ik van grootouders gehad, en zij hebben hem weer van hun grootouders gehad en nu is het tijd dat jij hem krijgt.

Bekijk ook:
Kleur je wereld: ontdek de top nagellak trends van dit seizoen

Waar komt de zegelring vandaan?

Toen er nog geen e-mail was en mensen nog brieven stuurden. Ja die tijd heeft bestaan. Toen werden er nog handgeschreven brieven verstuurd. Deze brieven werden met de zegelring verzegd. Er waren namelijk nog geen zelfklevende enveloppen in die tijd. Ook kon je gelijk zien van wie de brief afkomstig was. Vervalste brieven zijn niet mogelijk met een unieke afdruk!

Als we echt teruggaan in de tijd dan zien we de eerste zegelringen al terugkomen in de vierde eeuw voor Christus. In feite werden deze zegels vaak beschouwd als meer opvallend dan een handtekening. Het gaat daarom om een eeuwen oude traditie. Gaaf toch?

Bron: diamondsbyme.nl

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.