6 tips voor thuiskappers 12
Saved Read later
Deel dit bericht

6 tips voor thuiskappers

Inmiddels zijn de kappers al een tijdje dicht en zal het bij sommige al letterlijk of figuurlijk beginnen te kriebelen. De schaar of de tondeuse er dan maar in? Er is al een nieuw woord ontstaan: Corona-kapsel en de foto’s van mislukte pogingen leiden tot veel hilariteit op het internet. Maar leedvermaak mag dan het beste vermaak zijn, jij wilt er zelf toch geen aanleiding voor zijn? Een aantal tips voor potentiële thuiskappers.

Probeer geen professionele kapper over te halen

Jouw kapper zal je toch wel een plezier willen doen, wellicht voor een extraatje? Begin er niet aan! De kapper riskeert daarmee een boete van maximaal € 4.000 en jijzelf riskeert besmet te worden met een gemeen virus dat niet alleen ouderen veel ellende bezorgd. Een professionele kapper is weer aan de orde als dat wordt toegestaan.

De tondeuse erin

Mannen met een kort kapsel hebben het wellicht het makkelijkst in deze tijd. Door gebruik te maken van een tondeuse kan je een kort kapsel redelijk in model krijgen als thuiskapper. Zorg dan de tondeuse volledig is opgeladen voordat je aan de klus begint. Het is immers een beetje pijnlijk als er halverwege gestopt moet worden met de knipbeurt en er uren moet worden gewacht op het vervolg. De langste hulpstukken zorgen voor de langste haren. Ambitieus worden is niet verstandig als je wilt voorkomen dat er een hap haar verdwijnt.

Verzorg je haar goed

In deze tijd dat je niet naar de kapper kunt, is het heel verstandig om goed voor je haar te zorgen. Hoe beter jij het verzorgt hoe minder het zal opvallen dat het te lang is. Ook is dat een voordeel als je op termijn weer naar de kapper mag. Lang haar is voor een kapper ook weer meer eenvoudig in model te krijgen dan een coronakapsel.

Bekijk ook:
8 simpele beautytips met effect

Wees voorzichtig met uitgroei

Het is onvermijdelijk dat geverfd haar inmiddels al voor een uitgroei heeft gezorgd. Neem geen risico met producten waar je zelf te weinig van af weet. Als het geen succes wordt, kan je immers nergens terecht om het probleem te herstellen. Bij de drogist zijn er speciale spuitbusje die de uitgroei kunnen maskeren. Dit zijn zeer milde producten die slechts werken tot de volgende wasbeurt.

Volg een kappersopleiding

Dat klinkt uiteraard erg flauw in deze tijd. Maar je moet beseffen dat om haar goed te kunnen knippen je moet beschikken over voldoende talent, een opleiding voor de basisvaardigheden en het juiste gereedschap. Wellicht ben jij een natuurtalent maar zelfs dan bestaat het risico dat het eindproduct niet bepaald overeenkomt met de verwachtingen.

Tips op YouTube

Ook na een filmpje op YouTube te hebben bekeken is het beslist een waagstuk om de praktijk te wagen. Uiteraard krijg je een beter idee van de do’s en de don’ts, maar ook daar leer je niet genoeg om een knipbeurt bij voorbaat tot een succes te maken.

Bekijk ook:
Dit zijn de zomertrends die je niet mag missen!

Veel geduld gewenst tot de kappers weer opengaan of veel geluk als jij je als thuiskapper opwerpt!

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.