in

LOLLOL CoolCool

5 manieren om je eigen mondmasker te maken

Het is al weken druk. Heel erg druk. In allerlei facebookgroepen wordt er online heel veel gekletst en gewerkt aan het maken van mondmaskers. Verschillende patronen en ervaringen worden uitgewisseld. De creatieve naaister maakt een mondmasker natuurlijk helemaal zelf. Van een stof met een mooi printje. Maar waarvoor eigenlijk? En slaat het eigenlijk wel ergens op?

Even terug naar de officiële berichtgevingen. Er is een schaarste aan de juiste beschermingsmiddelen op de juiste plekken. Dat is bekend. De stromen van de middelen naar de mensen die het echt nodig hebben zijn op dit moment redelijk goed geregeld. En er wordt hard aan gewerkt om dit zo te houden.

Paniek om tekort mondmaskers

Dan is er nog een tweede beweging gaande. De vraag naar maskers voor de ‘gewone burger’. De mensen die het niet nodig hebben voor hun werk en niet tot een risicovolle groep behoren. Zij hebben een behoefte aan een masker voor huis-tuin-en-keuken-gebruik zullen we maar zeggen.

Bekijk ook:
10 Pandemieën in de geschiedenis

In landen om ons heen (Belgie, Duitsland) wordt het op sommige plaatsen zelfs verplicht. En deelt de regering mondmaskers uit aan haar burgers. Onze regering blijft (vooralsnog) bij het standpunt dat het niet bewezen is dat maskers überhaupt werken.

Voor wie belangstelling heeft; de World Health Organization (WHO) laat in dit filmpje zien uit hoe een mondmasker op de goede manier opgezet en weer afgedaan moet worden.

Zorgen voor een zeker gevoel

Voor iedereen die zichzelf toch wat zekerder denkt te voelen met een mondmasker, hebben we deze voorbeelden verzameld. Eenvoudige maskers die je zelf kunt maken, soms met behulp van een naaimachine, soms niet.

Let op; Zorg voor de juiste maatregelen. Houd 1,5 meter afstand, was je hand, blijf zoveel mogelijk thuis!

Onderstaande filmpjes zijn bedoeld als inspiratie en geen vervanging van de officiële maatregelen. Maar wel gewoon leuk om te bekijken..

Contributor

Geschreven door Bianca

AuteurTrendwatcherToplijst ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      6 tips voor thuiskappers

      Bizarre Tinderdates

      5 bizarre Tinder dates