Draag een steentje bij met je eigen high-tech moestuin 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Draag een steentje bij met je eigen high-tech moestuin

Met de Rotofarm haal je gave high-tech moestuintje in eigen huis. De nieuwe uitvinding van Bace is een buitengewoon product. Het is waarschijnlijk zelfs de beste ontwikkeling van de afgelopen tien jaar. De voedselproductie gaat van de boerderij naar de keuken en daarbij kan je een steentje bijdragen aan het milieu!

Tuinieren is nog nooit zo makkelijk geweest

De Rotofarm is een moestuin in cirkelvorm. Planten groeien in een high-tech farmbed, en het tuintje draait ook nog eens rond. Waarom op deze manier?

Normaal wordt er getuinierd op een vlak oppervlak. Dit neemt veel ruimte in beslag, waardoor de tuin snel vol raakt maar de Rotofarm is gemaakt in cirkelvorm. Hierdoor komt er veel ruimte vrij. Een oppervlak van een stukje tuin wordt compleet opgerold. Zeer efficiënt dus.

De tuin draait rond om tijd te besparen. Op een normaal tuinoppervlak wordt de groeisnelheid tegengehouden door zwaartekracht. Maar met de Rotofarm, wordt dit probleem verholpen. De Rotofarm draait namelijk elk uur rond. In een cirkeltuin die zo roteert, is de totale zwaartekracht gelijk aan nul!

De planten hebben dus geen last van de zwaartekracht in de Rotofarm. Hierdoor kunnen de planten veel sneller groeien! Sommige planten groeien in de Rotofarm zelfs twee keer sneller dan in een normale tuin!

Organische groenten voor een goede gezondheid

De Rotofarm is een flinke verbetering voor de gezondheid van mensen. Allerlei soorten groenten kunnen nu in het comfort van je eigen huis worden geproduceerd. Bieslook, sla, rozemarijn, rucola, boerenkool, spinazie, peterselie, koriander, mint en tarwegras kunnen allemaal verbouwd worden met de Rotofarm.

Bekijk ook:
Dompel jezelf onder in puur geluid met de Bose QuietComfort 35 II

Genoeg groenten voor een heerlijke salade. Ook nog af te maken met verrukkelijke kruiden. Vol met antioxidanten en mineralen. Inbegrepen met alle vitamines. Dus een heerlijke combinatie van verse groenten en kruiden! Bovendien zijn ze ook nog eens organisch! De groenten in de Rotofarm groeien niet in de aarde. Hierdoor worden ze niet blootgesteld aan schadelijke stoffen, insecten, schimmels en vuiligheid.

Zeg ook maar dag tegen pesticiden en conserveringsmiddelen! Die zijn niet inbegrepen.

De RotoFarm zorgt voor verbondenheid

Met de Rotofarm wil Bace een grote stap maken in het bewustzijn van mensen. Met het kleine tuintje zie je gelijk waar je voedsel vandaan komt. Families die zelf hun voedsel verbouwen maken een bewuste keuze die de gezondheid van de familie versterkt en de familie samenbrengt.

De kinderen zullen opgevoed worden met een rijk leerproces. Ze zullen leren hoe voedsel nou werkelijk gemaakt wordt.

Supersnelle groei met hydrocultuur

Planten in de Rotofarm worden gevoed met water en voedingsstoffen. Dit gebeurt door de reservoirs in het standaard van de Rotofarm. Het systeem dat hiervoor zorgt is een hydrocultuur. Het zorgt ervoor dat er precies genoeg water, organische voedingsstoffen en nuttige bacteriën naar de planten gebracht worden. Op deze manier groeien de planten het snelst en is de smaak van de hoogste kwaliteit.

Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Fel Licht

Er zit een LED lamp in de Rotofarm die is nagemaakt naar zonlicht. Dit zorgt ook voor een versnelling in de groei van de planten.

Omdat de LED lamp best fel is, heeft Bace de Magnetic Climate Cover bij de Rotofarm gemaakt. Deze metalen bedekking kan je op de Rotofarm plaatsen als je het licht wilt dempen.

Geweldig Design

De Rotofarm is ook een vorm van kunst. Het design is erg modern en futuristisch. Maar het past precies binnen het interieur van een keuken.

Vandaar dat de Rotofarm ook op de shortlist staat van de Internationale 2019 Design Awards.

De Rotofarm kan bijna alle milieuvervuiling tegenhouden

Bace zet met de Rotofarm ook een zet in de strijd tegen wereldwijde milieuvervuiling. De Rotofarm is heel duurzaam. Als iedereen in de wereld een Rotofarm zou hebben zouden de volgende gebeurtenissen plaatsvinden:

  • Veel minder land nodig voor de landbouw
  • Minder uitstoot van koolstofdioxide
  • Alles gebeurt in eigen huis
  • Transport en conservering is niet meer nodig
  • Plastic afval wordt zeer sterk verminderd

Het kleine cirkeltuintje draagt dus een heel groot steentje bij in de strijd tegen milieuvervuiling.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.