Saved Read later
Deel dit bericht

Youtube gaat video’s die Corona linken aan 5G verbieden

Youtube is natuurlijk het bekendste video kanaal ter wereld. Er zijn maar weinig mensen die nog nooit van dit fenomeen hebben gehoord. Het leuke aan Youtube is dat iedereen video’s kan uploaden. Daardoor zijn veel mensen héél bekend geworden en sommige weer niet. Omdat iedereen zijn of haar eigen video’s mogen posten ontstaat er ook vaak een tegenbeweging. Maar het is nog niet echt voorgekomen dat de streamingsdienst een bepaalde categorie, los van porno en geweld, compleet gaat bannen.

Waarom gaat YouTube deze video's verbieden?

De reden dat Youtube video’s over de link tussen Corona en 5G gaat verbieden is niet omdat de streamingsdienst wat van de filmpjes zelf vind, maar van de gevolgen. Door deze filmpjes zijn er afgelopen tijd meerdere telefoonmasten met 5G antennes in de brand gestoken. Dit gebeurde allemaal in Groot Brittanië in onder andere de plaatsen Melling, Liverpool en Birmingham. Youtube neemt dus een rigoureuze maar noodzakelijke stap, het gaat immers om brandstichting.

De mensen die achter deze zogenaamde ‘conspiracy theorys’ zitten zijn op zijn zachts gezegd niet blij. Ze zeggen dat het bannen van deze video’s opnieuw bewijs is tegen de overheid en de illuminatie dat 5G wel degelijk het Coronavirus verspreid. Één van de theorieën is dat iedereen straks een vaccin tegen Corona krijgt, maar iedereen eigenlijk een minuscuul chipje krijgen geïmplanteerd waardoor de overheid hen via 5G kunnen besturen.

Bekijk ook:
De veelgemaakte fouten bij het kiezen van kerstlampjes en verlichting

Bekijk ook: Waarom is er zoveel commotie omtrent het 5G netwerk?

Meer tegen Corona dan tegen 5G

Video’s die zouden gaan over dat 5G op zich zelf slecht is voor mensen worden niet verwijderd. Het gaat echt om het zogenaamde ‘nepnieuws’ over Corona. Denk daarbij aan verschillende medische methodes om het virus niet te krijgen of om er vanaf te komen. Er zijn namelijk mensen die van alles proberen om niet ziek te worden en daardoor ontstaan ongelukken.

De verwijdering van de 5G met betrekking tot het Corona virus past dus binnen het beleid van Youtube.

Volgende de officiële kanalen van Youtube heeft het tech bedrijf al sinds februari dit jaar duizenden video’s verwijderd met nepnieuws over Corona. Dit komt voort uit de samenwerking met andere grote toonaangevende internetbedrijven zoals Google, Facebook, Twitter, Microsoft en Reddit. Yiutube en het zakelijke LinkedIn hebben beide al een verklaring hierover ondertekend.

Aanpakken van nepnieuws

Ook roepen deze grote tech bedrijven andere bedrijven op om mee te doen in hun strijd met nepnieuws. Facebook verbied bijvoorbeeld advertenties die reclame maken voor niet bewezen geneesmiddelen of die angst kunnen zaaien.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Wil je weten hoe je nepnieuws herkent? Hier een paar simpele trucjes:

1: Check wie de afzender van het bericht is. Bestaat deze persoon echt? Check de disclaimer of het ‘over ons’  stukje op de website.

2: Waarom is dit artikel geschreven en voor wie is het geschreven? Welke belangen heeft de afzender; financiële. politieke, enz.

3: Hoe wordt er ingespeeld op emoties? Worden er dingen verzwegen zodat maar één kant van het verhaal belicht wordt?

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.