geld verdienen met tiktok
Saved Read later
Deel dit bericht

Work it! Tiktok influencer worden

Ben je een dame en heb je altijd al eens Tiktok influencer willen worden? Met deze tips leer je hoe je een content creator en uiteindelijk een Tiktok influencer wordt. Het vergt wel wat tijd en moeite en geduld, maar je kan in no time je eerste duizend volgers krijgen. Daarna kan je beginnen influencer te worden en echt geld te verdienen met Tiktok. Tiktok likes kopen is daarbij een handige tool om beroemd te worden op Tiktok. Toch kun je beter jezelf promoten op websites en andere sociale media kanalen (van die van jezelf en op die van anderen) en daarmee verkeer aantrekken. De likes komen dan vanzelf. Als je goed bent in wat je doet en je mensen ‘entertaint’ komen er vanzelf likes. Maar hoe word je nu een Tiktok influencer? Lees er hier meer over!

The beginnings

Maar hoe begin je eigenlijk op Tiktok? Het is handig 1 tot 3 keer per dag te posten. Gebruik daarbij de juiste hashtags, die je video goed vertegenwoordigen. Als je comments krijgt, reageer en like daar dan op. Dit laat zien dat je een aardige en betrokken influencer bent. Reageer en like ook op Tiktok video’s van anderen. Je laat niet alleen zien dat je betrokken bent in de Tiktok gemeenschap en aardig bent voor anderen. Je kunt zo ook verkeer aantrekken van het publiek van zijn of haar kanaal. Probeer creatief te zijn bij het maken van je video’s. Hoe meer tijd en moeite je er in stopt, hoe meer je eruit krijgt. Wees echter geduldig. Je zal niet gelijk ‘viral’ gaan en bijvoorbeeld duizenden volgers krijgen in een week. De beste tijd om te posten op Tiktok blijkt trouwens in de ochtend te zijn, tussen 05:00 en 11:00. Bekijk echter de statistieken om te kijken wanneer jouw volgers actief zijn.

Bekijk ook:
Dit kostte een toegangskaartje voor de Efteling in 1952

Je eerste duizend volgers

Je bent begonnen op Tiktok en weet ongeveer hoe alles werkt en wat je moet doen. Je zit in een flow. Je wilt echter sneller volgers krijgen en weet niet wat je nog meer kan doen om dat te bereiken. Het is dan goed om al je social media accounts te koppelen aan je Tiktok-account, zodat je meer verkeer krijgt. In je video’s zelf kan je trending geluiden gebruiken, trending (maar wel relevante) hashtags en doe mee met hypes en challenges. Om op de For You pages te komen, helpt het echter niet om bepaalde hashtags te gebruiken. Het ligt aan het algoritme of een bepaalde video op iemands For You page komt. Verder kan je om meer volgers aan te trekken wel een ondertiteling gebruiken als je praat in je video’s. Ook kan je meedoen aan ‘stel een vraag’ en kan je lifehacks laten zien. Wees gevarieerd in je ‘content’ op Tiktok, zo is er voor elk wat wils. Of kies juist een bepaalde niche waar je goed in wordt, waarbij bijna niemand anders die content op die manier maakt en je daardoor opvalt. Wat ook van belang is, is dat je grappig bent in je video’s. Een kijker zal niet verder willen kijken op je kanaal als je niet ‘engaging’ bent en de inhoud saai en monotoon blijft.

 

Een Tiktok influencer worden

Nu weet je hoe je begint op Tiktok en hoe je sneller (natuurlijk) volgers kan krijgen. Tiktok influencer worden vergt nog wat verdere stappen dan alleen een ‘content creator’ worden. Als influencer beïnvloed je namelijk mensen bepaalde producten of diensten te kopen. We kijken eerst even hoe je eigenlijk geld kan verdienen op tiktok. Je kan geld verdienen door de Tiktok creator fund. Maak hierbij een Tiktok pro-account aan en dien een aanvraag in. De tweede manier om geld te verdienen is sponsoring via de creator marketplace. De andere manieren zijn via een livestream (munten en geschenken), verkeer genereren en affiliate marketing. Bij affiliate marketing moet je eerst overstappen op een zakelijk account. Als laatste kun je Tiktok influencer worden en door gesponsorde berichten, evenementen en merkambassadeurs geld verdienen.

Bekijk ook:
Live band of DJ? Wat past het beste bij jouw trouwfeest?

Kies een niche!

Ten opzichte van een content creator, heeft een influencer een niche nodig. Onderzoek wat je niche en doelgroep is (bijvoorbeeld make-up van een bepaald merk, diëten, hoe je een huisdier moet behandelen en als doelgroep oudere tieners). Bepaal je doel (hoeveel geld je wilt verdienen) en contentstrategie. Ga ook in gesprek met het publiek, merken kiezen betrokken Tiktok influencers om mee samen te werken. Als laatste kan je sponsoring zoeken, zet in je bio dat je open staat voor samenwerkingen met merken.

Disclaimers

We hebben het erover gehad wat je wel moet of mag doen op Tiktok, maar wat mag je eigenlijk niet doen? Je mag je niet voordoen als een ander persoon en je mag anderen niet lastig vallen. Ook is seksueel materiaal plaatsen uit de boze (maak maar een OnlyFans account aan) en ook content met geweld of discriminatie mag je niet plaatsen. Je mag ook niet de verkoop van wapens of drugs promoten. Verder moet je 13 jaar of ouder zijn om de app überhaupt te mogen gebruiken, 16 jaar zijn om live te mogen gaan en 18 jaar om in-app aankopen te kunnen voltooien. Denk hieraan wanneer je producten of diensten wilt verkopen. Je publiek is namelijk voornamelijk jong volwassenen of oudere tieners.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

720

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.