Wat is er met hiphop-grootheid Baas B gebeurd? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is er met hiphop-grootheid Baas B gebeurd?

Het land van, 22 Baco, of Mee naar Diemen-Zuid. Stuk voor stuk bekende hiphopnummers van Lange Frans, zullen de meeste mensen denken. Echter werkte Frans altijd samen met zijn geliefde compagnon, Baas B. Waar Lange Frans nog regelmatig kamervragen stelt in zijn tracks, en ook zijn eigen podcast presenteert, lijkt Baas B wel van de aardbodem te zijn verdwenen. Wat is er met Bart Zeilstra, beter bekend als Baas B, gebeurd?

Van rap naar psychologie

Een groot deel van Nederland weet de nummers van Lange Frans en Baas B moeiteloos mee te zingen. Waar Frans een ander carrièrepad heeft gekozen, zijn podcast, weet niemand echt wat er na de breuk in 2009 gebeurd is. Logisch, want Bart Zeilstra leek een andere carrière te ambiëren. Hij startte aan een opleiding psychologie, en keerde in 2013 terug in de muziekindustrie. Hij deed dit niet meer onder de naam Baas B, maar onder zijn eigen naam. Ook rapte hij niet meer, maar zong hij het nummer ‘Als ik in je ogen kijk’. Dit was tevens de eerste keer dat Zeilstra een solonummer opnam, maar zeker niet de laatste keer.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Wat is er met Baas B gebeurd?

“Baasie is weer back”

Ondanks dat zijn eerste soloproject geen onverdeeld succes werd, gaf Baas B het niet direct op. Zeilstra gaf in een interview echter wel aan dat hij alle aandacht, zoals hij in het verleden kreeg, niet bepaald mist. “Ik ging aan mezelf voorbij, en kreeg last van paniekaanvallen en hyperventilatie” verklaarde hij in een interview. In een ander interview, in het Algemeen Dagblad, verklaarde Baas B zonder Lange Frans verder te gaan. Hij vertelde dat hij zijn gevonden geluk vast wilde houden, en dat hem dat beter leek zonder zijn voormalig vriend. Hij wilt niet langer kamervragen inzingen, of vrouwen meenemen naar Diemen-Zuid.

In 2021 probeerde hij onder de legendarische naam Baas B een terugkeer te maken in de muziekindustrie. Met zijn album ‘Die Goede Nieuwe Tijd’ probeerde hij zijn carrière een nieuw leven in te blazen. De 13 nummers op dit gloednieuwe album sloegen echter niet echt aan bij het grote publiek, ondanks grote statements op verschillende tracks. Zo zong hij op het nummer ‘Dubbel Zinnig’ het refrein in met de zin “Baasie is weer back”. Wellicht bij de echte fans, maar het grootste gedeelte van Nederland zal zich nog steeds afvragen waar Baasie nou eigenlijk is…

Aanvullend

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.