RC speelgoed
Saved Read later
Deel dit bericht

RC’s, het (goedkope) alternatief tegen het echte racen?

Eigenlijk alle hobby’s die te maken hebben met racen zijn erg duur. Ook racen met een bestuurbare RC auto is zeker niet goedkoop. Daarentegen is het wel een stuk goedkoper dan de meeste vormen van racen. Met een RC auto kun je een stuk meer dan een goedkope speelgoed auto. Je kunt met een auto of RC truck namelijk op allerlei verschillende plekken racen. Dit is ook hetgeen wat het zo leuk maakt. Wij vertellen je welke mogelijkheden je hebt en waar je kunt racen met je RC auto. Als je er nog geen hebt, kun je eens kijken bij TopRC. Hier heb je meer dan genoeg keuze uit verschillende modellen.

Racen op een baan

Het leuke van de RC auto’s is dat je op allerlei verschillende banen kunt racen. Net zoals bij een kartbaan of een bmx baan is dit met een RC auto ook mogelijk. Zo zijn er zelfs speciale clubs waar je met een RC auto heen kunt gaan. De banen zijn zowel binnen als buiten en in allerlei varianten. Er worden zelfs serieuze wedstrijden mee gereden. Als je een echte liefhebber bent, moet je hier een keer heen gaan. Door heel Nederland zijn verschillende banen te vinden, we hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

  • RC club zoetermeer
  • Raco 2000
  • Model racing club real 80
  • Model racing club heemstede
  • Electro racing club Eindhoven
Bekijk ook:
Dompel jezelf onder in puur geluid met de Bose QuietComfort 35 II

Off road racen

Er zijn ook verschillende off road banen te vinden in Nederland. Daarnaast zijn er een hoop mensen die zelf off road gaan rijden met hun RC auto. Vooral de auto’s die rijden op benzine zijn hier geschikt voor, deze zijn meestal namelijk ook iets groter. Je kunt natuurlijk helemaal zelf kiezen waar je wilt gaan racen, van het bos tot een weiland, het is allemaal mogelijk. Let wel goed op, de kans dat je auto beschadigd is dan namelijk wel een stukje groter als je off road gaat.

Industrieterrein of parkeerplaats

Als je echt wilt testen hoe snel je auto nu kan op een vlak stuk grond, kun je het beste kiezen voor een industrieterrein of parkeerplaats. Hier zijn regelmatig mensen te vinden die aan het racen zijn met hun RC auto. Er wordt soms zelfs een race gehouden tussen verschillende mensen. Of je nu een elektro of benzine auto hebt maakt niet uit, het is altijd erg leuk om hier te racen.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.