in

Deze (online) cursussen zijn nu het proberen waard

Waarom je een cursus moet gaan volgen? Het is belangrijk om regelmatig te werken aan je persoonlijke groei en ontwikkeling. Zeker nu je even thuis zit, kun je vast wel ergens de tijd vrijmaken om een aantal uurtjes per week jezelf bij te scholen op verschillende vakgebieden. Want niet alleen voor jezelf is dat fijn, maar ook voor jouw bedrijf waar je straks met een frisse start verder kunt werken op kantoor. Het kan natuurlijk ook zijn dat je nog gewoon door bent blijven werken en in dat geval ook nuttig om jezelf iets bij te leren. Scholing houdt je namelijk scherp en het volgen van cursussen verhoog je de productiviteit. Waar wacht je nog op? 

Gratis Cursus SEO

Via een gratis cursus SEO kun je de basisvaardigheden leren om op een website beter vindbaar te worden. SEO is de afkorting van zoekmachine optimalisatie en kan bij iedereen wel van pas komen. Zodra je bent begonnen met je eigen website, je een website wilt beginnen of omdat je het gewoon interessant vindt.

Bekijk ook:
Je eigen mascotte laten maken? Dat kan gewoon!

Kennis maken met Excel

Excel wordt vrijwel overal gebruikt en daarom des te meer reden om je zeker in de tijden jezelf te verdiepen in een gratis spoedcursus Excel. Zo leer je meer over het spreadsheet programma van Microsoft. Met deze cursus leer je de basisprincipes en zo kun je er ook nog voor kiezen om de uitgebreide cursus te volgen. Bij deze cursus krijg je ook een certificaat van deelname en dus zeker het proberen waard.

Coursera cursus

Coursera is een Noord-Amerikaans bedrijf en biedt online cursussen aan in verschillende interessegebieden. Deze cursussen worden 100% online aangeboden en daarbij kun je ook een certificaat krijgen. Wat dit bedrijf zo bijzonder maakt? Alle cursussen die worden gegeven zijn van hoge kwaliteit omdat ze zijn gemaakt door grotendeels universiteits-professoren en gerenommeerde instellingen. Je kunt een aantal weken bepaalde lessen volgen en deze zijn vaak gratis, maar mocht je een certificaat hiervan willen dan moet je een kleine bijdrage betalen. Je kunt cursussen vinden op het gebied van verschillende talen, maar ook op het gebied van online marketing en persoonlijke ontwikkeling. Kortom: zeker het proberen waard.

Bekijk ook:
5 tips om een baan te zoeken in coronatijd

Scenario schrijven

Het is niet persé een cursus, maar leuk is het wel. Via de Instagram van Willem Bosch kun je gratis lessen krijgen op het gebied van scenario schrijven. Willem Bosch is een scenarist van films als Feuten & Baantjer. Via zijn account kun je maar liefst 14 dagen elke dag wat bijleren. Zijn Instagram kun je hier vinden.

Heb je zelf nog een leuke tip voor een interessante (gratis) cursus?

Laat het dan hieronder weten in de reacties!

Contributor

Geschreven door Nona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Pech. Geld voor je kaartje weg

      RC speelgoed

      RC’s, het (goedkope) alternatief tegen het echte racen?