Online quizzen door het Coronavirus 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Online quizzen door het Coronavirus

Een pubquiz. Een gezellig bijeenkomen in een café of pub met tal van vragen met betrekking tot je algemene kennis. Ontzettend leuk om te doen, toch? De afgelopen tijd zagen kroegeigenaren het aantal bezoekers naar hun pubquizzen steeds verder stijgen, met alle gevolgen van dien. Totdat het Coronavirus de kop opstak en we ineens niet meer naar de kroeg mochten met z'n allen. Gelukkig leven we in het digitale tijdperk en zijn er ook voor dat soort gezellige avondjes ineens weer allerlei mogelijkheden.

Digitale tijdperk vol verrassingen

Dat we vandaag de dag in het digitale tijdperk leven mag dan wel duidelijk zijn. En op dit moment, ten tijde van deze crisis, mogen we er blij mee zijn dat we zo digitaal leven. Want dankzij de digitalisering kunnen we nog steeds contact houden met familie en vrienden, maar kunnen we zelfs digitaal naar de kroeg gaan. Of het nu gaat om een gezellige online vrijdagmiddagborrel met al je collega's en een DJ of juist om het doen van een quiz. Dankzij de mogelijkheden die er zijn is er zo ontzettend veel mogelijk.

Bekijk ook:
Waarom kijken we zo graag naar horror?

Quizzen via YouTube & Google

Er zijn tal van manieren om online samen te komen. Veel cafés en pubs zijn zelf aan de slag gegaan om het voor iedereen zo leuk mogelijk te maken. Via een livestream via bijvoorbeeld YouTube of Twitch is het mogelijk om direct de quiz te presenteren aan al die mensen die graag mee willen doen met een quiz. Sterker nog, we gaan met z'n allen alleen nog maar meer quizzen nu we het vanuit huis kunnen doen. Via een formulier van bijvoorbeeld Google of Microsoft kun je gemakkelijk de antwoorden insturen naar de jury die vervolgens vliegensvlug na kunnen kijken.

Steeds meer animo

We zeiden het net al eventjes. Er gaan steeds meer mensen quizzen sinds de Coronacrisis. Of het nu simpelweg is omdat we ‘s ochtends met z'n allen ietsjes langer kunnen blijven liggen, we verder toch niet zoveel te doen hebben of omdat het gewoon heel leuk is, is niet bekend. Wel valt het op. Bij het Groningse speciaalbiercafé De Toeter, dat al sinds jaar en dag bekend staat om zijn wekelijkse pubquizzen op zondag en woensdag, zien ze ook steeds meer mensen uit andere werelddelen meedoen. Allemaal dankzij de mogelijkheid om online te kunnen spelen.

Bekijk ook:
Live band of DJ? Wat past het beste bij jouw trouwfeest?

Quizzen doe je niet alleen

Een pubquiz doe je niet in je eentje. En dat is dan ook een belangrijke reden waarom het helaas niet meer in de kroeg kan. Door de social distancing is het simpelweg niet mogelijk om een dergelijke quiz te houden in een kroeg. Maar gelukkig kun je via FaceTime, Skype en andere vormen van (beeld)bellen gewoon contact met je teamgenoten blijven houden terwijl jullie de stream bekijken. Ideaal toch?

Speel wel eerlijk, zoek je antwoorden niet op op het internet. Op dit moment valt dat natuurlijk niet te controleren.

Quiztips:

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.