Maak je eigen ukelele 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Maak je eigen ukelele

Nu we met z'n allen thuis zitten kun je de tijd maar beter goed besteden. Wat dacht je van het leren bespelen van een nieuw instrument? Een piano of drumstel is misschien wat overdreven om jezelf zo even aan te leren, maar wat dacht je van een ukelele? Een ukelele neemt niet heel veel ruimte in en is gemakkelijk te bespelen.

Een ukelele kopen of zelf eentje maken?

De keus is natuurlijk aan jou of je zelf een ukelele in elkaar wilt zetten of dat je hem gewoon kant-en-klaar wilt kopen. Ukelele's zijn er in verschillende prijscategorieën, maar voor minder dan €50 sla je er zeker eentje aan de haak. Ga je liever zelf aan de slag? Dan zijn er twee mogelijkheden. Je kunt een ukelele-kit kopen. Met een dergelijke kit heb je eigenlijk alles gelijk in huis en hoef je het alleen nog maar in elkaar te zetten door de instructies te volgen. Maar wanneer je je toch verveelt is het natuurlijk ook mogelijk om je ukelele vanaf de grond op te bouwen.

Bekijk ook:
Live band of DJ? Wat past het beste bij jouw trouwfeest?

Helemaal zelf bouwen

Wanneer je zelf een ukelele gaat bouwen is het belangrijk dat je je van te voren goed inleest. Welk hout heb je bijvoorbeeld nodig en hoe krijg je het precies zo dat het goed klinkt? Daarnaast ben je kost het maken van een complete ukelele best wel wat tijd en is het niet perse veel goedkoper dan het aanschaffen van een kit. Er zijn tal van websites en tutorials op het internet te vinden die gaan over de zelfbouw van een ukelele.

Ukelele-kits

Een klein beetje research voor het schrijven van dit artikel bracht mij onder andere bij AliExpress en een Canadees bedrijf waar je complete kits kunt bestellen. Natuurlijk duurt het dan wel eventjes voordat je je Ukelele in elkaar kunt zetten door het verzenden, maar veel plezier zul je er zeker van beleven. Helaas is het ons niet gelukt om een ukelele-kit in Nederland te kunnen vinden. Een ukelele kit wordt altijd in een standaard kleur geleverd, groot voordeel voor jou! Je kunt je ukelele namelijk helemaal zelf zo versieren zoals jij dat wilt!

Bekijk ook:
Dit kostte een toegangskaartje voor de Efteling in 1952

Leer ukelele spelen

Een ukelele is een heel gemakkelijk snaarinstrument, en het geluid van de ukelele brengt je meteen in zomerse sferen. Op YouTube zijn tal van lessen te vinden en leer je direct liedjes te spelen. Bekijk bijvoorbeeld het kanaal van Ukelele 4U. Even doorzetten en deze zomer speel jij de sterren van de hemel met je eigen ukelele.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.