Johnny de Mol stopt met HLF 8
Saved Read later
Deel dit bericht

HLF 8 verder zonder Johnny de Mol

Johnny de Mol (43 jaar) stopt als presentator van HLF 8 op SBS 6. Dat heeft Talpa vandaag naar buiten gebracht. Eerder dit jaar vertelde Johnny in een aflevering van HLF 8 al zijn presenteerwerkzaamheden neer te leggen, naar aanleiding van beschuldigingen van zijn ex-vriendin.

Het stokje overnemen

Nadat Johnny in april 2022 stopte met het presenteren van HLF 8, namen presentactrices Leonie ter Braak en Hélène Hendriks het stokje van hem over. In eerste instantie zou de vervanging slechts tijdelijk zijn – met het doel om de Mol terug te laten keren ná het onderzoek van het OM.

Het was echter Johnny zelf wie besloot om te stoppen met de talkshow, omdat hij anoniem werd beschuldigd van seksueel misbruik. In 2020 deed zijn ex-vriendin ook al aangifte tegen de Mol. De anonieme beschuldiging leek de druppel te zijn. “De beschuldigingen maken dat zowel ik als mijn team onze werkzaamheden niet meer kunnen uitvoeren.” Naar aanleiding van de aangiftes stelde het OM een onderzoek in. “Hier wil ik me volledig oprichten.”

Bekijk ook:
De grote onthulling: Spotify Wrapped is terug voor editie 2023

HLF 8 gaat door

Het OM concludeerde dat er té weinig bewijs is voor de beschuldigingen aan het adres van de Mol. Hij wordt nergens van beschuldigd. Toch heeft Johnny besloten om definitief afstand te doen van HLF 8. De talkshow was aanvankelijk zijn idee.

Toch heeft de afgelopen periode meer indruk gemaakt op de presentator dan hij dacht. “Het valt me zwaar.” Omdat hij zich wil richten op verwerking, bleek een definitieve stop voor hem de beste keuze te zijn. Ook Talpa geeft aan in een statement respect te hebben voor deze keuze. Johnny zegt verder dankbaar te zijn voor de afgelopen periode.

Talkshow gaat verder

De talkshow gaat door in de huidige vorm – met Hendriks en ter Braak aan het roer. Omdat Leonie binnenkort definitief overstapt naar RTL, is het nog niet helemaal duidelijk hoe de talkshow precies verder gaat. Ook Talpa heeft daar geen concreet antwoord op. Tot die tijd blijft Hélène presenteren.

Bekijk ook:
Een robot als babysit – hoe makkelijk willen we het hebben?
917

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.