Dit zijn de populairste varianten van poker 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de populairste varianten van poker

Wist je dat poker op veel verschillende manieren kan spelen? De meeste mensen zullen Texas Hold'em wel kennen, maar poker komt ook in vele andere varianten voor. In dit artikel behandelen we de populairste varianten van poker!

Texas Hold'em

De populairste variant van poker is ongetwijfeld Texas Hold'em. Deze variant is zo populair dat veel mensen onterecht denken dat dit de enige vorm van het spelletje is. Poker wordt dus veruit het meeste op deze manier gespeeld en daarom kan je dit overal wel spelen, ook op de beste pokersites in Nederland.

Bij Texas Hold'em is het de bedoeling dat je chips wint met de beste kaartencombinatie. Elke speler krijgt bij elke ronde twee gesloten kaarten – die ze alleen zelf kunnen zien – en op tafel worden er vervolgens vijf kaarten open gedeeld. Met deze zeven kaarten mag elke speler een combinatie maken. De speler met de beste kaartcombinatie wint. Een voorbeeld van een kaartencombinatie is de “flush”, waarbij de speler een combinatie maakt van vijf kaarten van hetzelfde soort.

Een speler mag tijdens het spel op meerdere momenten – voor de flop, op de flop, op de turn en op de river – de pot verhogen, door extra chips in te leggen. Andere spelers moeten dan hetzelfde bedrag inleggen om in het spel te blijven, anders liggen ze er die ronde uit. Daarnaast mag een andere speler ook besluiten om de pot nogmaals te verhogen. Uiteindelijk kan dit ervoor zorgen dat een speler wint voordat de kaartencombinaties worden gecontroleerd. Dat gebeurt als alle tegenstanders vroegtijdig opgeven.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Texas Hold'em

Omaha

De op één na populairste variant van poker is Omaha. Dit spelletje poker is vaak geliefd, omdat het voor redelijk wat actie kan zorgen. Het spel lijkt redelijk wat op Texas Hold'em, maar in plaats van twee kaarten krijg je bij deze variant vier kaarten in je hand. De kans op een combinatie is hierdoor een stukje groter. Wel moet je bij Pot Limit Omaha twee van je kaarten gebruiken, terwijl dit bij Texas Hold'em niet hoeft.

Omaha komt overigens ook weer in meerdere varianten. Zo kan je onder meer onderscheid maken tussen Pot Limit Omaha en No Limit Omaha. En daarnaast heb je ook een verschil tussen Omaha High en Omaha 8-or-Better. Zo blijf je dus nog wel even bezig met een Omaha spelletje!

Omaha

7 Card Stud

Een andere variant van poker is 7 Card Stud en dit spelletje was nogal populair voordat men allemaal Texas Hold'em ging spelen. 7 Card Stud is wel wat ingewikkelder dan Texas Hold'em, dus deze pokervariant is niet bepaald aan te raden als je een beginner bent.

Bekijk ook:
De veelgemaakte fouten bij het kiezen van kerstlampjes en verlichting

Bij 7 Card Stud krijgen alle spelers op het begin drie kaarten, twee daarvan liggen gesloten en één daarvan kan iedereen zien. Vervolgens moet de speler met de laagste open kaart het spel beginnen met een bet. De overgebleven spelers krijgen daarna een vierde kaart die open ligt. Vanaf nu mag de speler met de hoogste kaart steeds als eerste actie ondernemen nadat spelers een nieuwe kaart krijgen. Daarna krijgen overgebleven spelers een vijfde kaart en daarna een zesde kaart die allebei open liggen. De zevende kaart krijgt iedereen gesloten. Dan is er een showdown en wint de speler met de hoogste combinatie.

Poker

Andere populaire varianten van poker

Poker heeft daarnaast nog veel andere populaire varianten die vaak gespeeld worden. Zo spelen mensen ook graag Razz, Short Deck Hold'em, 2-7 Triple Draw, OFC Chinese Poker, H.O.R.S.E., 5 Card Draw en Crazy Pineapple. Dus als je graag een nieuwe pokervarianten wil leren, dan raden we je zeker aan om eens een van deze spelletjes te proberen!

Wat is jouw favoriete variant van poker?

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.