De trends voor deze bijzondere kerst van 2020 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De trends voor deze bijzondere kerst van 2020

Op dit moment duurt het nog 6 weken voordat de kerstdagen op de kalender staan. Er is nog weinig zeker in hoeverre er maatregelen in verband de coronacrisis zullen zijn. Het lijkt er echter op dat het een goed idee is om je voor te bereiden op een andere kerst dan voor veel mensen gebruikelijk is. Een kerstdiner buiten de deur, een familiediner thuis of een huis vol bezoek? Misschien gaat het nog lukken, maar wat dacht je van de onderstaande alternatieven?

1. Kerst met het gezin

Als jij het geluk hebt om met een aantal gezinsleden samen te wonen, profiteer daar dan van in 2020. Wellicht heb je in voorgaande jaren wel eens verlangd naar een kerstviering in alle rust thuis en zonder stressvolle voorbereidingen. Probeer iedereen thuis erin te betrekken en laat ze maar ideeën aandragen. Niets moet en er zijn uiteraard wel beperkingen door de dan geldende maatregelen, maar gezelligheid is toch niet afhankelijk van de bezoekers?

De trends voor deze bijzondere kerst van 2020 17

2. Wichtelen

Wichtelen is een traditie uit Scandinavië waar de dagen in december nog korter zijn. Het lijkt een beetje op onze Sinterklaas traditie, maar draait om kabouters. Om iedereen wat vreugde te bezorgen komt er op diverse dagen een leuke attentie of cadeautje. Let op: het gaat niet om waardevolle cadeaus, maar juist om het gebaar. Ga met lootjes aan de slag, spreek een aantal dagen en een bedrag af en gebruik je creativiteit en innovatief vermogen om er iets moois van de maken.

Bekijk ook:
Hoe bescherm ik mijn belangen bij ontslag tijdens ziekte?

3. Beeldverbinding met familie of kennissen

Als het niet lukt om die mensen thuis te ontvangen die je graag zou zien met de kerst, regel dat dan virtueel. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig de mogelijkheid om een beeldverbinding te maken al dan niet met een beetje hulp. Het is dan aan jou of je verder zaken wilt regelen of gewoon spontaan babbelen ook genoeg is. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor het (laten) voorlezen van een boek, spelletjes op afstand of muziek voor elk wat wils. Zo wordt het ook virtueel echt gezellig.

De trends voor deze bijzondere kerst van 2020 18

4. Doe maar eens gek

Er zijn ongeveer 3 miljoen alleenstaanden in ons land en die zullen het met deze kerst vaak weer niet makkelijk hebben. Wordt het nu eens geen tijd om iemand uit te nodigen waarvan je weet dat het voor hem of haar echt veel zou betekenen? Ook voor alleenstaanden zelf is deze kerst uiteraard de kans om dan maar eens gek te doen en zelf iemand uit te nodigen om samen er een leuke kerst van te maken. Er is vast iemand die je meteen in gedachten schiet.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Kerst 2020

5. Kaarten en cadeautjes

Een virtuele kaart met kerstmis is misschien gebruikelijk geworden, maar is 2020 niet een jaar om voor de echte te kiezen? Denk ook eens aan een leuke cadeautje rond die tijd. Wedden dat er dan heel wat extra wordt gebeld en gechat tijdens die bijzondere dagen.

Maak ook jij van kerst 2020 een onvergetelijke gebeurtenis?

Bekijk ook: 

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.