Dé vijf tips voor een stressvrij kerstdiner 10
Saved Read later
Share

Dé vijf tips voor een stressvrij kerstdiner

Het feestseizoen zit er aan te komen. Steeds kortere dagen en steeds verder richting het einde van het jaar. Dat betekent natuurlijk ook dat de kerstdagen er aan zitten te komen. Natuurlijk wil je het allemaal zo goed mogelijk doen. Het liefst haal je daadwerkelijk alles uit de kast, maar geniet je er zelf wel echt van? Wij hebben een vijftal tips voor je klaargezet. Zo kun jij een kerstdiner fabriceren zonder al teveel stress.

Begin al voor de kerst

Het lekkerste is het natuurlijk wanneer je tijdens de kerstdagen zo min mogelijk hoeft te doen. Geen uren in de keuken doorbrengen zorgt er in ieder geval voor dat jij zat tijd hebt om met de familie te zijn. Daarnaast kun je al heel wat snijwerk op voorhand doen, net als het maken van een soep of dessert.

Leg de lat niet te hoog

Waarom zou je jezelf extra uitsloven tijdens de feestdagen? Natuurlijk eet je iets anders tijdens de feestdagen, maar dit zou niet moeten betekenen dat je er ontzettend veel extra werk van hebt. Wanneer je voor een moeilijk gerecht gaat zul je veelal extra tijd kwijt zijn aan het maken van het kerstdiner.

Inventariseer goed en maak een planning

Het is natuurlijk hartstikke handig om te weten wie er allemaal aanwezig zullen zijn bij het kerstdiner. Ook is het natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel van deze mensen vegetarisch eten en daarnaast is het belangrijk om je eigen begroting op te stellen. Lekker eten hoeft niet altijd duur te zijn.

Gebruik seizoensproducten

Koning winter biedt tal van mogelijkheden als het gaat om seizoensproducten. Maak het jezelf niet te moeilijk door op zoek te gaan naar producten die vrijwel niet te koop zijn in de winter. Ook met winterse groenten kun je een heerlijke maaltijd op tafel toveren.

Delegeren kun je leren

Ook kun je anderen opdracht geven om het een en ander te gaan doen in de keuken. Je hoeft natuurlijk niet in je eentje alles te regelen. Met al die familieleden die bij je aan tafel schuiven zitten er ook vast wel een aantal met handige handjes tussen. Laat ze je meehelpen. Zo heb jij er minder werk van terwijl iedereen toch heerlijk zit te genieten.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

494

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.