Airsoft wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Airsoft wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit

Wanneer je in Nederland wilt sporten, heb je talloze mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een abonnement nemen op de sportschool of je aanmelden bij een sportvereniging. Toch is dit niet voor iedereen avontuurlijk genoeg. Geldt dit ook voor jou? Dan is airsoft het overwegen waard. Deze jonge sport wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit, zo ook in Nederland. Desondanks zijn er nog genoeg mensen die niet bekend zijn met airsoft. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst leggen wij jou namelijk haarfijn uit wat airsoft precies is.

Wat is de bedoeling van airsoft?
Airsoft wordt gespeeld in twee teams. Deze worden allebei een speciaal speelveld ingestuurd. De sport kan buiten beoefend worden, maar ook binnen. Doel van airsoft is om het vijandelijke team uit te schakelen. De manier waarop je wint, kan overigens per spel verschillen. Voordat het spel van start gaat, krijgen teams namelijk te horen hoe zij kunnen winnen. Dit kan zijn door het gehele vijandelijke team uit te schakelen. Soms is het ook al voldoende om één specifiek iemand te elimineren.

Hoe schakel je de vijand uit?
Om het vijandelijke team uit te schakelen, neem je dit team onder vuur. Hiervoor gebruik je geen echte wapens, maar speciale airsoft guns. Deze replica’s – zoals de wapens ook wel genoemd worden – vul je met biologisch afbreekbare plastic balletjes. Zodra jij iemand uit het vijandelijke team raakt, is deze uitgeschakeld. Hierdoor vergelijken veel mensen airsoft met paintball. Toch verschillen airsoft en paintball behoorlijk van elkaar. Zo zie je er bij airsoft uit als een volleerd soldaat. Je draagt camouflerende kleding, waardoor jij je goed kunt verschuilen in de natuur. Daarnaast draag je vaak meerder wapens bij je als je airsoft speelt. Op deze manier kun je zowel grote als kleine afstanden overbruggen met een airsoft gun.

Benodigdheden om airsoft te spelen
We haalden eerder in deze tekst al aan dat je over airsoft guns moet beschikken om deze sport te kunnen beoefenen. Ga je voor het eerst airsoft spelen? Dan koop je mogelijk eerst één wapen. Na één keer spelen weet je waarschijnlijk al dat je met dit ene geweer geen hoge ogen gaat gooien. Koop daarom direct meerdere airsoft wapens. Wil je jouw tegenstanders bijvoorbeeld al van grote afstand kunnen raken? Koop dan een airsoft sniper. Daarnaast zijn er nog talloze wapens die je kunt gebruiken bij airsoft.

Bekijk ook:
Waarom kijken we zo graag naar horror?

Airsoft wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit 15

Je hebt overigens meer nodig dan alleen maar wapens als je airsoft gaat spelen. Zo moet je ook over de juiste kleding beschikken. De kleren moeten niet alleen camoufleren, maar ook beschermen. Een bril mag bijvoorbeeld niet ontbreken. Hiermee voorkom je namelijk dat je de plastic balletjes in jouw ogen krijgt. Wil je jouw gehele gezicht beschermen tegen de balletjes? Koop dan een masker. Verder doe je er ook goed aan een helm te dragen.

Zorg er daarnaast voor dat je met de juiste uitrusting het veld in gaat. We doelen in dit geval niet zozeer op de airsoft guns, maar meer op de balletjes en accu’s. Je wilt immers voorkomen dat je zonder munitie komt te zitten. In dat geval kun je zelf immers geen bijdrage meer leveren aan het spel. Neem eventueel ook extra accu’s mee het veld is. Als de accu van jouw airsoft gun leeg is, kun je er namelijk niet meer mee schieten.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.