10 Tips om succesvol uit een escape room te ontsnappen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

10 Tips om succesvol uit een escape room te ontsnappen

Ga jij wel eens naar een escape room, maar wil het op tijd ontsnappen nog niet altijd lukken? Lees dan snel verder, want in dit artikel delen we 10 nuttige tips waarmee de kans op succes in een escape room een stuk groter wordt!

Goed nieuws, want met alle recente versoepelingen is Nederland weer bijna helemaal open. Dat betekent ook dat de escape rooms open zijn, en dat is wel zo leuk voor alle fans van deze leuke activiteit.

Nu de escape rooms weer open zijn zullen veel mensen met familie of vrienden weer proberen op tijd te ontsnappen uit de puzzelkamers, maar dat is soms best lastig. Wil jij de volgende poging succesvol afronden, dan kan je maar beter de onderstaande tips even lezen en onthouden:

Tips om op tijd uit een escape room te ontsnappen

Met deze tips rond je een escape room succesvol af:

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Tip 1: Kies het juiste team

Een escape room doe je in een groep en deze bezigheid kan je daarom ook wel een beetje zien als een teamsport. Succes is dus afhankelijk van de samenwerking in het team, dus dan is het wel zo fijn als je team bestaat uit leden die goed kunnen samenwerken en op elkaar zijn afgesteld. Kies je team dus een beetje zorgvuldig. Daarnaast helpt het helemaal als je vaker escape rooms doet met dezelfde mensen.

Tip 2: Niet te weinig en niet te veel mensen in je team

Een escape room kan je soms al spelen met slechts twee mensen, maar dat is vaak niet aan te raden. Een escape room heeft meestal heel wat puzzels, en dan is het wel zo handig als je groep niet te klein is. Een te grote groep is echter ook niet fijn, want dan bestaat het risico dat mensen elkaar in de weg gaan lopen.

Tip 3: Luister van te voren goed naar de instructie

Bij de meeste escape rooms krijg je van te voren instructies en dat is al het moment om goed op te letten, ook als je al veel vaker escape rooms hebt gedaan. Elke kamer is weer anders, en het kan zijn dat je hier cruciale of tijdbesparende informatie krijgt. Opletten dus!

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

10 Tips om succesvol uit een escape room te ontsnappen 15

Tip 4: Ken je sterke en zwakke kanten

Een escape room telt heel wat diverse puzzels. Een deel van die puzzels zijn misschien een makkie voor je, terwijl andere puzzels meer als een onmogelijke opgave lijken. Probeer bij elke puzzel in te schatten of het iets voor jou is. Is het niet je ding, dan kan je beter iemand anders inschakelen!

Tip 5: Verdeel de taken

Een escape room telt dus heel wat puzzels en die hoef je echt niet allemaal samen te doen. Verdeel en heers!

Tip 6: Goede communicatie

Bij een escape room is het belangrijk dat je goed met elkaar communiceert. Laat elkaar uitpraten, schreeuw niet door elkaar, en laat ook de wat stillere mensen van de groep aan het woord komen.

Tip 7: Benoem bijzonderheden hardop

Vind je iets bijzonders. Dan kan je het even hardop benoemen. Zo weet de rest ook wat er speelt, en misschien heeft iemand anders in de kamer net die informatie nodig.

10 Tips om succesvol uit een escape room te ontsnappen 16

Tip 8: Houd de tijd in de gaten

Op werk of school lijkt de tijd soms extra langzaam te gaan, maar bij een escape room vliegt de tijd. Probeer de klok dus goed in de gaten te houden, want voor je het weet is het uur voorbij.

Tip 9: Vraag een hint

Zitten jullie vast? Vraag dan een hint. Soms moet je even je ego opzij zetten en om hulp vragen. Kan gebeuren!

Tip 10: Laat de kamer heel

Bij een escape room hoef je doorgaans niks kapot te maken om te ontsnappen. Ga dus een beetje voorzichtig met de spullen om, en laat alles heel.

Bonus tip: Have fun

Vergeet natuurlijk ook niet om veel plezier te hebben!

PS: Wil jij een escape room in de omgeving van Zuid-Holland doen? Dan raden we deze escape room in Rotterdam aan.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.