3 trends rondom elektrisch rijden in 2022 12
Saved Read later
Deel dit bericht

3 trends rondom elektrisch rijden in 2022

Elektrisch rijden is de grootste trend binnen Nederland als het gaat om van A naar B komen. Het elektrische rijden stopt niet alleen bij de auto, maar is over de volle breedte! Want let maar eens goed op al onze vervoersmiddelen. Veel mensen hebben al een elektrische fiets, een elektrische step of een E-scooter. Je kunt er maar optijd bij zijn, want dan kun je wennen aan het laden en elektrisch rijden. Vanaf 2030 moeten alle nieuwe auto’s zijn voorzien van een motor die niet op fossiele brandstoffen rijdt. Hier valt elektrisch rijden, rijden op waterstof, of rijden op zonnestroom onder. Maar zover zijn we nog niet in Nederland. We zijn nu pas bij de eerste stap; elektrisch rijden. Wat zijn eigenlijk de trends rondom elektrisch rijden? Wij hebben er een aantal uitgezocht voor jou!

Slim opladen

De meest onbekende trend is misschien toch wel het slimme opladen van laadpaalsystemen. Niet iedere laadpaal kan het, maar er zijn al laadpalen die slim kunnen laden. Zo kunnen ze de stroom die je opwekt van je zonnepanelen omzetten naar stroom die geschikt is voor jouw auto. Daarnaast houdt het niet op bij het slimme laden. De laadpaal werkt door middel van een app. Zo kun je jouw laadpaal instellen dat hij alleen het daltarief verbruikt, of alleen de energie die je via zonnepanelen opwekt, of allebei. Heb je nog geen laadpaal thuis en laad jij nog op de openbare laadpaal? Dat is zonde, want je kun gewoon een subsidie laadpaal thuis aanvragen. Zo is de laadpaal betaalbaar en kun jij misschien wel een slimme laadpaal aanschaffen!

Bekijk ook:
Theorie-examen oefenen met een online cursus: Hoe werkt het precies?

3 trends rondom elektrisch rijden in 2022 14

Elektrische werkbussen

Ook de technische bedrijven van Nederland werken steeds vaker met elektrische voertuigen. Ook zij moeten eraan geloven dat het voertuig wat rijdt op fossiele brandstoffen verdwijnt uit het straatbeeld. Daarom kun je beter alvast maar overstappen, zodat je in ieder geval goed zit! Want wist je dat vanaf 2025 dertig grote gemeentes alleen nog emissievrije bestelwagens toe laat in de binnensteden? En de werkbussen vallen onder bestelbusjes. De grootstedelijke ‘brandstofban’ gaat een hoop teweeg brengen in het land van de elektrische bestelbussen! Want wanneer het verplicht wordt, is er vaak ook veel meer keuze en worden de prijzen na verloop van tijd ook iets schappelijker.

Elektrische occasions zijn hot

De elektrische auto is stiekem al best wel lang aanwezig in Nederland. Zo lang, dat er steeds vaker een occasion opduikt. Zowel hybride als vol-elektrisch duikt steeds vaker een leuke tweedehands auto op. Vooral hybride auto’s zijn meestal nog harstikke geschikt voor een nieuw, tweede leven. Een elektrische occasion daarentegen… Die kunnen nog wel eens wat problemen hebben met de accu. Nieuwe elektrische auto’s hebben medio 2022 meestal een actieradius van +/- 400 km. Waar de elektrische auto van 2017 maar op 200 tot 250 kilometer uitkomt. Als je dicht bij huis werkt, dan is het prima te overzien, maar als je dagelijks wat verder moet en niet op het werk kan laden, wordt het al spannend.

Bekijk ook:
Hoe kan je snel een rijbewijs halen om op vakantie te gaan?

Ga jij de overstap al maken op elektrisch rijden, zakelijk, nieuw of tweedehands?

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.