3 Dieettips voor honden 13
Saved Read later
Deel dit bericht

3 Dieettips voor honden

Honden zijn onze beste vrienden. Denk maar aan de pure, onvoorwaardelijke liefde die je van een hond krijgt; niet te evenaren!  Honden zijn geweldig om mee op avontuur te gaan, mee te rennen en gewoon mee rond te hangen. We zouden er bijna aan denken om een lange liefdesbrief aan onze vriendelijke viervoeters te schrijven, maar dan zullen onze kattenvrienden wellicht jaloers kunnen worden! In plaats daarvan geven we je in dit artikel enkele handige tips om jouw hond gezond en gelukkig te houden.

1. Leer hun voedingsbehoeften kennen: aminozuren

Om te beginnen met het kiezen van het juiste hondenvoer, is het belangrijk te begrijpen wat een voedzame hondenvoeding is die ook lekker en evenwichtig is. Een van de belangrijkste stoffen die een gezonde hond vereist, zijn aminozuren en vetzuren, de bouwstenen van eiwitten. Sterker nog, honden hebben maar liefst 22 aminozuren nodig om te overleven, waarvan ze er 12 zelf kunnen aanmaken. De overige 10 aminozuren moeten dus altijd in het voer van de hond aanwezig zijn. Wanneer je aan de slag gaat met hondenbrokken kopen, let er dus op dat het voer beschikt over de volgende aminozuren: fenylalanine, melanine tryptofaan, threonine, valine, leucine, arginine, lysine, methionine, histidine en isoleucine. Elk van deze aminozuren kunnen zowel in vlees als plantaardige bronnen gevonden worden.

Bekijk ook:
Zo oud is jouw hond echt in mensenjaren

2. Eiwitten

Gezonde honden hebben veel eiwitten nodig in hun voeding. Dit zijn niet alleen de bouwstenen voor organen, cellen en weefsels, maar ook voor hormonen, antilichamen en enzymen. Honden kunnen zowel uit dierlijke als plantaardige bronnen hun eiwitten consumeren. Over het algemeen wordt het echter aangeraden om zoveel mogelijk dierlijke bronnen te consumeren, omdat plantaardige eiwitten als onvolledige eiwitten beschouwd kunnen worden als ze niet in de juiste combinatie en hoeveelheden worden gegeven.

Kortom, eiwitten zijn van vitaal belang voor onder meer de groei en het onderhoud van de spieren, haar en nagels. Daarnaast helpen ze de essentiële voedingstoffen door het lichaam te transporteren. Bovendien zorgen eiwitten voor een goede werking van het immuunsysteem en helpen ze bij de hormoonproductie.

3. Vetten

Vetten zijn een essentiële energiebron voor al die activiteiten waar onze hondjes zo dol op zijn. De vetten die voorkomen in hondenvoer zijn zeer goed verteerbaar en zijn bovendien de eerste voedingsstoffen die worden gebruikt om energie te leveren. Vetten worden gemaakt van vetzuren en er zijn twee soorten essentiële vetzuren die honden in een evenwichtige verhouding nodig hebben:  Omega-3 en Omega-6.  Honden kunnen deze vetzuren namelijk niet zelf aanmaken. Goede bronnen van deze vetzuren zijn onder meer lijnzaadolie, varkensvet, kippenvet en visoliën, avocado’s, hele eieren en noten.

Bekijk ook:
Buitengewone ruimtemissies: Hoe dieren de kosmos eerder verkenden dan mensen

Het is natuurlijk te begrijpen dat je niet elke dag uitgebreid kunt gaan koken voor je viervoeter! Ben je op zoek naar hondenbrokken met een unieke mix van vlees, groenten en fruit? Kijk dan eens op yourdog.nl voor rasspecifiek hondenvoer zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.