Einde lockdown in zicht: Nederland gaat weer open 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Einde lockdown in zicht: Nederland gaat weer open

Goed nieuws voor iedereen die zit te wachten op het einde van de lockdown! Op advies van het Outbreak Management Team (OMT) gaat het kabinet de samenleving weer open gooien. Op woensdag gaat Nederland weer bijna helemaal open gaat, en dat werd de hoogste tijd!

Eerder deze maand werden al enkele maatregelen van de lockdown versoepeld en komende week zullen er nog meer maatregelen verdwijnen. Vanaf woensdag mogen de horeca- en cultuursector weer opengaan en kunnen sportwedstrijden weer publiek ontvangen.

Wel zijn er nog enkele mitsen en maren. Zo komt er waarschijnlijk wel een sluitingstijd voor enkele sectoren. Voor de horeca en cultuursector gaat naar verluidt een sluitingstijd van 22.00 uur gelden. Dat is goed nieuws voor de horeca, want eerder werd er nog gesproken over een sluitingstijd van 20.00 uur.

Het coronatoegangsbewijs blijft daarnaast nog in de 3G vorm bestaan en daarnaast gaat er ook een maximum aantal bezoekers gelden voor de evenementensector.

Daarnaast is het mogelijk dat we een nieuw quarantaineadvies krijgen voor het onderwijs. Op dit moment zorgt deze sector voor veel besmettingen en daarom heeft het OMT de situatie opnieuw bekeken.

Persconferentie op dinsdagavond

Het OMT-advies werd op maandag besproken tijdens het Catshuisoverleg. De versoepelingen van de maatregelen worden op dinsdagavond 25 januari om 19.00 aangekondigd in de nieuwe persconferentie. Dan zullen minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuiper het goede nieuws definitief aankondigen.

Bekijk ook:
Poll: Welke complottheorieën over het coronavirus geloof jij (niet)?

Omikron geeft meer besmettingen, maar het blijft relatief rustig in de ziekenhuizen

De afgelopen tijd is het wel duidelijk geworden dat de Omikron-variant minder gevaarlijk voor de volksgezondheid is dan vooraf werd gevreesd. Hoewel de nieuwe variant uit Zuid-Afrika voor veel meer besmettingen zorgt, hebben veel minder mensen hier echt last van. Hierdoor stellen sommige experts zelfs dat Omikron kan helpen bij het einde van de coronapandemie.

In Nederland werd op vrijdag 21 januari nog een recordaantal coronabesmettingen genoteerd. Ruim 57 duizend mensen testen positief op het virus. Op zaterdag 22 januari lag dat aantal weer lager, met ongeveer 46 duizend positieve testen. Dat cijfer ligt echter lager door een storing.

In de ziekenhuizen zien ze ook steeds minder coronapatiënten. Het aantal zieken met het virus blijft dalen. In totaal liggen er nu net iets minder dan 1.1 duizend patiënten met corona in het ziekenhuis. Zo nam het aantal patiënten op zaterdag zelfs met maar liefst 25 mensen af. Op de intensive cares liggen momenteel net iets minder dan 300 coronapatiënten.

De minder ernstige besmettingen is volgens experts ook te danken aan de boosterprik. Op dit moment ligt de boostergraad in Nederland rond de 55 procent.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.