Zelf autoschade repareren? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zelf autoschade repareren?

Het is niet altijd nodig om met autoschade naar de garage te gaan. De meeste onderdelen kan je prima zelf herstellen. En anders kan vast iemand uit je vriendenkring het wel. Je bespaard er in ieder geval veel geld mee, want bij de garage trek je al gauw de portemonnee open. Je betaald ook voor het personeel en dat is ook logisch, maar niet altijd nodig. Onderstaande schades kan je in sommige gevallen makkelijk zelf herstellen.

  1. Krassen wegpoetsen

Op autolak ontstaan snel krassen. Iemand die even tegen je auto aan loopt, een omgevallen fiets, katten, je hebt zo een kras te pakken. Gelukkig voor jou kan je de oppervlakkige krassen vaak zelf verwijderen. Dit kan je gewoon doen met tandpasta of WD-40. Laatstgenoemde kan je kopen bij bouwmarkten en supermarkten. Kleine tip wel, maak altijd je auto schoon voordat je gaat poetsen. Op een vieze auto poetsen levert meer krassen op!

  1. Bumperschade
Bekijk ook:
Zo zet je jouw auto op de juiste manier in de wax

De bumper ziet er niet voor niets. Hij is er om eventuele klappen op te vangen. Kleine krasjes kan je net zoals bij het autolak verwijderen met tandpasta of WD-40. Heb je deuken of gaten? Dan kan je ook een speciale reparatie-kit aanschaffen, dit vraagt wel een beetje ervaring, omdat de bumper er af moet.

  1. De accu

In de loop van de jaren wordt een accu van een auto minder. Zelf een accu kopen kan dan een goede oplossing zijn. De accu zorgt ervoor dat de auto start, alle lampen branden en dat je naar de radio kan luisteren. Een handige buurman of vriend(in) kan zo de nieuwe accu in de auto plaatsen. Gebruik startkabels en je auto start weer als nieuw!

Twijfel je?

Twijfel je over een reparatie die je zelf wilt uitvoeren. Je kan altijd contact opnemen met een specialist. Als je niet precies weet wat je doet veroorzaak je misschien nog meer schade. En dan is die rekening natuurlijk nog hoger. Ga niet zo maar aan de slag, denk wel even na of je de reparatie echt zelf kan uitvoeren!

Bekijk ook:
Occasion op afbetaling kopen: De beste tips en adviezen

Bron: Mijnautoonderdelen.nl

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.