in

Zelf autoschade repareren?

Is echt niet zo moeilijk als je denkt

Het is niet altijd nodig om met autoschade naar de garage te gaan. De meeste onderdelen kan je prima zelf herstellen. En anders kan vast iemand uit je vriendenkring het wel. Je bespaard er in ieder geval veel geld mee, want bij de garage trek je al gauw de portemonnee open. Je betaald ook voor het personeel en dat is ook logisch, maar niet altijd nodig. Onderstaande schades kan je in sommige gevallen makkelijk zelf herstellen.

  1. Krassen wegpoetsen

Op autolak ontstaan snel krassen. Iemand die even tegen je auto aan loopt, een omgevallen fiets, katten, je hebt zo een kras te pakken. Gelukkig voor jou kan je de oppervlakkige krassen vaak zelf verwijderen. Dit kan je gewoon doen met tandpasta of WD-40. Laatstgenoemde kan je kopen bij bouwmarkten en supermarkten. Kleine tip wel, maak altijd je auto schoon voordat je gaat poetsen. Op een vieze auto poetsen levert meer krassen op!

  1. Bumperschade
Bekijk ook:
Max Verstappen wint eerste Grand Prix van het seizoen

De bumper ziet er niet voor niets. Hij is er om eventuele klappen op te vangen. Kleine krasjes kan je net zoals bij het autolak verwijderen met tandpasta of WD-40. Heb je deuken of gaten? Dan kan je ook een speciale reparatie-kit aanschaffen, dit vraagt wel een beetje ervaring, omdat de bumper er af moet.

  1. De accu

In de loop van de jaren wordt een accu van een auto minder. Zelf een accu kopen kan dan een goede oplossing zijn. De accu zorgt ervoor dat de auto start, alle lampen branden en dat je naar de radio kan luisteren. Een handige buurman of vriend(in) kan zo de nieuwe accu in de auto plaatsen. Gebruik startkabels en je auto start weer als nieuw!

Twijfel je?

Twijfel je over een reparatie die je zelf wilt uitvoeren. Je kan altijd contact opnemen met een specialist. Als je niet precies weet wat je doet veroorzaak je misschien nog meer schade. En dan is die rekening natuurlijk nog hoger. Ga niet zo maar aan de slag, denk wel even na of je de reparatie echt zelf kan uitvoeren!

Bekijk ook:
Wie kan er beter autorijden? Mannen of vrouwen?

Bron: Mijnautoonderdelen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Europa maakt een shift naar rechts

Minder vlees eten: waarom je dat wel of niet moet doen