Wat zijn de kosten voor een achterruit vervangen? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de kosten voor een achterruit vervangen?

De kosten voor een achterruit vervangen zijn afhankelijk van meerdere factoren. Vroeger was elke achterruit in principe hetzelfde, maar tegenwoordig is dat absoluut niet meer. Weet u bijvoorbeeld dat een achterruit vandaag de dag zeer geavanceerd kan zijn? Niet alleen is achterruitverwarming tegenwoordig vrij standaard, bovendien kan deze ruit ook zijn voorzien van privacy glass of bijvoorbeeld een antenne voor radio, GPS of televisie. Het spreekt voor zich dat deze speciale snufjes er voor kunnen zorgen dat de kosten voor het vervangen van een beschadigde achterruit hoger uitvallen. Met welke kosten u op dit vlak precies rekening moet houden en hoe u de prijs zo laag mogelijk houdt vertellen we u graag in dit artikel!

Achterruit vervangen kosten afhankelijk van type achterruit

Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor het vervangen van een achterruit is het uiteraard belangrijk om eerst te kijken naar het type achterruit dat in uw auto zit. Verwarming in de achterruit is tegenwoordig vrij standaard, maar dat geldt nog niet voor de aanwezigheid van bijvoorbeeld privacy glass of een antenne. Dergelijke achterruiten kunnen dan ook een stuk duurder uitvallen. Is de achterruit voorzien van een warmt werende coating, dan liggen de kosten om de achterruit te vervangen aanzienlijk hoger. Een dergelijke coating treffen we aan op de achterruiten van auto's uit het hoogste segment. Denk hierbij niet alleen aan de Mercedes S-klasse, maar ook aan bijvoorbeeld de Audi A8. De coating is vrij herkenbaar door een paarse of blauwpaarse gloed.

Waarom is een kapotte achterruit vervangen belangrijk?

Op het moment dat automobilisten te maken krijgen met een kapotte achterruit vrezen velen voor de pittige reparatiekosten, waardoor men deze reparatie nog wel eens wilt uitstellen. Dat is echter niet de beste keuze die u kunt maken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht brengt een kapotte achterruit namelijk zeer veel risico's met zich mee. We hebben er alvast enkele voor u op een rijtje gezet.

  • Een kapotte achterruit kan er voor zorgen dat er bij regen water in de auto terechtkomt. Dit kan niet alleen als gevolg hebben dat de bekleding beschimmelt, daarnaast kan ook de elektronica worden beschadigd. Het laten herstellen van de elektronica van uw auto is altijd vrij duur. Voorkomen is op dit vlak dan ook zeker beter dan genezen.
  • Een kapotte achterruit brengt altijd een zeker veiligheidsrisico met zich mee. Niet alleen kunnen er zomaar objecten binnen in de auto vliegen tijdens het rijden, daarnaast kunnen dieven zich hierdoor eenvoudig toegang tot het voertuig verstrekken.
  • Rijden met een kapotte achterruit is alles behalve comfortabel. Tijdens de wintermaanden zal de ijzige wind dan ook voor zorgen voor een verminderd rijcomfort.
Bekijk ook:
Ontdek de elektrische toppers van 2024: welke auto’s blinken uit?

Hoe kan ik bij achterruit vervangen kosten drukken?

Een auto achterruit vervangen heeft zoals reeds aangegeven vaak de reputatie erg veel te kosten. Deze vrees is op zich echter nergens voor nodig. Belangrijk is vooral dat u er zich bewust van bent dat bij achterruit vervangen kosten aanzienlijk worden beïnvloed door het type van achterruit waarvoor wordt gekozen. Er zijn namelijk twee verschillende mogelijkheden. Zo kunt een after market achterruit kopen, maar ook een origineel exemplaar. Een originele achterruit kopen is voor veel mensen het eerste waar ze aan denken, maar ze staan er niet bij stil dat deze is voorzien van een merklogo waardoor dit autoglas in eerste instantie uitsluitend door erkende merkdealers kan worden verkocht. Dit zorgt voor een fors verschil in de prijs van een nieuwe achterruit.

Desondanks hoeven de kosten voor achterruit vervangen helemaal niet zo hoog uit te vallen als bovenstaande laat vermoeden. Er bestaat immers een financieel zeer interessant alternatief voor een originele achterruit. Heeft u bijvoorbeeld al eens gehoord van een after market achterruit? Een dergelijke achterruit wordt gemaakt in dezelfde fabriek en maakt deel uit van dezelfde productielijn als de originele exemplaren, maar heeft geen merklogo. Hierdoor kan dit autoglas door veel meer partijen worden verkocht en dat geeft een positieve invloed op de prijs. Door het aanschaffen van een after market achterruit kan bij achterruit vervangen kosten worden bespaard en dat zonder dat u inlevert op de kwaliteit. Zo slaat u twee vliegen in één klap!

Bekijk ook:
Hoe kan je snel een rijbewijs halen om op vakantie te gaan?

Goedkoop achterruit vervangen zonder verzekering

Het is een noodzaak voor velen om bij achterruit vervangen kosten te besparen omdat ze niet over een WA+ of een all risk autoverzekering beschikken. In deze situatie zult u namelijk volledig zelf voor de gemaakte kosten moeten opdraaien. Gelukkig is het door het aanschaffen van een after market achterruit mogelijk om de verschuldigde kosten te drukken. Bovendien hoeft u ook nog eens geen kwaliteitsverlies te vrezen waardoor u over de hele lijn kunt rekenen op de meest optimale oplossing voor uw situatie. Ook uw beschadigde achterruit vervangen zonder verzekering? In dat geval vindt u op de after market de scherpst mogelijke prijs!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.