Wat kost private lease? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat kost private lease?

Wil je in een nieuwe auto rijden, maar heb je niet genoeg spaargeld om de auto te kopen? Dan biedt private lease uitkomst. Je betaalt dan iedere maand een bedrag om in de auto te mogen rijden. Wie nog niet eerder een auto geleaset heeft, wil ongetwijfeld eerst weten wat je per maand betaalt als je een auto leaset. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij je namelijk meer inzicht in de kosten van private lease.

Kosten hangen af van de keuzes die je maakt

Wie denkt dat de prijs van een private lease auto op voorhand vaststaat, heeft het mis. De kosten hangen namelijk af van de keuzes die je maakt. Hoe groter en luxer de auto, des te meer je maandelijks betaalt. Wil je een elektrische auto leasen? Dan kost dit je meer dan een brandstofauto. De aanschafwaarde van elektrische auto’s ligt hoger, waardoor leasemaatschappijen dit doorberekenen in de prijs. Wanneer je wilt besparen op private lease kun je ook een occasion leasen. Doordat het hier om een tweedehands leaseauto gaat, betaal je er niet de hoofdprijs voor.

Bekijk ook:
Ontdek de elektrische toppers van 2024: welke auto’s blinken uit?

Waar betaal je precies voor?

Als je nog niet eerder geleaset hebt, denk je mogelijk dat je alleen betaalt om in de auto te rijden. Dit is niet het geval, want er zijn verschillende zaken bij de maandelijkse prijs inbegrepen. Zo hoef je zelf vaak geen wegenbelasting en verzekeringen te betalen als je leaset. Ook kosten voor reparatie en onderhoud zijn vaak niet voor eigen rekening, evenals vervangend vervoer. De maatschappij waar je de auto leaset draait namelijk op voor deze kosten. Let op: het kan per aanbieder verschillen wat er bij de leaseprijs is inbegrepen. Reden genoeg om je hier goed in te verdiepen.

Wat in ieder geval niet bij de leaseprijs inbegrepen is, zijn de brandstofkosten. De kosten voor het bijvullen van jouw tank met diesel of benzine zijn dus voor eigen rekening. Rijd je in een elektrische auto? Dan betaal je zelf de stroom die nodig is om de accu op te laden. Wanneer je thuis een laadpaal hebt en er zonnepanelen op jouw dak liggen, ben je goedkoper uit kwijt dan wanneer je jouw auto oplaadt bij een openbare laadpaal.

Bekijk ook:
Theorie-examen oefenen met een online cursus: Hoe werkt het precies?

Vergelijk leaseauto’s altijd met elkaar

Doordat leaseauto’s er in allerlei soorten en maten zijn, lopen de prijzen uiteen. Daarom raden wij je aan een vergelijking te maken voordat je een leasecontract afsluit. Voor het vergelijken van leaseauto’s kun je het beste een vergelijkingssite gebruiken. Je vult hier jouw wensen in en de site toont je binnen een paar tellen een groot aantal resultaten. Bij deze resultaten wordt de prijs vaak weergeven, waardoor je direct ziet wat de goedkoopste private lease is. Staar je niet blind op de prijs, maar kijk vooral naar de voorwaarden.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.