Statisch haar voorkomen? 5 super tips 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Statisch haar voorkomen? 5 super tips

Niks is zo vervelend als statisch haar. Je haren zien eruit alsof je net je vinger in het stopcontact hebt gestopt, terwijl je haren ook niet fijn aanvoelen. Het lastige is alleen dat veel vrouwen last van statisch haar hebben. Met name in de winterperiode ervaren veel vrouwen de vervelende gevolgen van statisch haar.

Geldt dat ook voor jou? En zou je daarom graag statisch haar willen voorkomen? Dan doe je er verstandig aan om onderstaande 5 super tips op te volgen. Grote kans dat één van deze tips bij jou gaat helpen.

Tip 1: gebruik de juist shampoo en conditioner

Wist je dat statisch haar in veel gevallen ontstaat doordat het haar te droog is? Om dit te voorkomen, doe je er verstandig aan om voor een goede shampoo te kiezen. Met een goede shampoo reinig je niet alleen je haren, maar worden je haren ook gevoed.

In het verlengde daarvan zou je ook een goede conditioner moeten gebruiken. Deze conditioner moet het haar voeden en moet het haar hydrateren. Dáármee wordt droog – en statisch – haar voorkomen.

Bekijk ook:
Dit zijn de meest opvallende brillentrends van 2024

Tip 2: was je haren niet elke dag

Sommige vrouwen hebben er een handje van om elke dag hun haren te wassen. Uiterst onverstandig, aangezien met een dagelijkse wasbeurt je haren uitdrogen. Dáármee is de kans op statisch haar alleen maar groter.

Hoe vaak je dan wel je haren moet wassen? Als je het slechts 1 á 2 keer per week doet, is dit meer dan voldoende. Een en ander hangt uiteraard wel van je haartype af.

Tip 3: pas op met hoofddeksels

Draag je graag een muts, een hoedje of een pruik? Doe dit met beleid. Deze hoofddeksels kunnen je haar namelijk uit laten drogen, waardoor je haar alsmaar statischer wordt.

Het advies is daarom om met dergelijke hoofddeksels op te passen. Wil je echter wel per sé een pruik dragen? Bij het pruiken kopen online zou je heel kritisch moeten zijn. Kijk goed naar de kwaliteit van de pruik en draag zo’n pruik niet al te vaak. Die laatste tip gaat ook op voor het dragen van een pet of ander hoofddeksel.

Tip 4: gebruik een antistatische haarspray

Spuit je elke dag wel haarspray op? Of doe je dit alleen op momenten waarbij je kapsel echt perfect moet zitten? Ongeacht hoe vaak je haarspray opspuit, zou je altijd moeten kiezen voor een antistatische haarspray. Zoals de benaming al doet vermoeden, gaat deze haarspray de statische haren terug.

Bekijk ook:
Nieuwste trends en handige tips bij het uitkiezen van een nieuwe (zonne)bril

Hoe je zo’n haarspray het beste kunt gebruiken? Maak je haren helemaal droog en spuit de spray vervolgens op je haren. Doe dit met beleid, aangezien té veel haarspray je haren erg vet maakt.

Tip 5: draag katoenen kleding

Wist je dat je haren ook statisch kunnen worden door de kleding die je draagt? Mocht je veel last van statisch haar hebben, is het advies daarom om katoenen kleding te dragen. Van katoen is algemeen bekend dat dit materiaal géén statische reactie oproept. In tegenstelling tot andere materiaalsoorten.

Bonustip: maak je haren een klein beetje vochtig

Heb je op bijvoorbeeld je werk of school plots last van statisch haar? Maak je haren een klein beetje vochtig. Hou het bij een kleine hoeveelheid water; daarmee weet je het statische reactieveld te doorbreken.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.