Waarom een auto kopen met een dure verzekering als je goedkoop kan private leasen?

0 Shares

Het kopen van een auto is een dure aangelegenheid. Je moet je spaarrekening hiervoor plunderen, waarna je weinig zekerheid hebt. Je weet immers niet 100% zeker of de auto het in de komende jaren goed blijft doen. Mocht er onverhoopt iets aan de auto kapot gaan, mag je nogmaals flink de knip trekken.

Heb je liever deze onzekerheid niet meer? En hoef je ook niet per sé een eigen auto te bezitten? Dan is het aan te raden om eens naar private lease te kijken.

Wat is private lease?

Bij private lease krijg je de beschikking over een auto. Je bepaalt zelf wat voor auto dit is, hoeveel kilometer je per jaar gaat rijden en hoe lang je deze auto wilt leasen. Nadat de looptijd afgelopen is, lever je de auto bij de leasemaatschappij in.

Tijdens deze looptijd ben je géén bezitter van de auto, maar wel gebruiker. Voor dit gebruik betaal je een vast tarief per maand. Binnen dit tarief vallen vervolgens alle mogelijke componenten, met uitzondering van brandstof. Je hoeft alleen de brandstof zelf te betalen, maar naar de wegenbelasting, verzekering, onderhoud en reparaties heb je géén omkijken.

Bekijk ook:
Benzineprijzen in de wereld: hier staat Nederland

Wat zijn de voordelen van private lease?

Wil je graag zo voordelig mogelijk een auto rijden? Dan is private lease de beste optie voor je. Niet alleen het prijskaartje is bij deze vorm van lease interessant, maar ook de volgende voordelen:

  • Zekerheid: je weet 100% zeker dat je elke maand een vast bedrag voor de auto moet betalen. Dit is het leasetarief dat je aan het begin van de looptijd met de leasemaatschappij af hebt gesproken. Voor reparatie, onderhoud, wegenbelasting en verzekering hoef je ondertussen geen geld opzij te zetten. Al deze componenten zijn namelijk al opgenomen in het vaste leasetarief; goedkoop leasen is zeker mogelijk als je voor private lease kiest.
  • Prima service: kies je voor private lease? Dan sluit je een leasecontract bij een private leasemaatschappij af. Deze maatschappij doet er alles aan om jou blij te maken, waardoor je van een prima service verzekerd bent.
  • Je hoeft je spaargeld niet aan te spreken: heb je behoefte aan een nieuwe auto? Dan kun je voor private lease kiezen of voor het kopen van een nieuwe auto. Voor het kopen van een auto moet je je spaarrekening plunderen, terwijl dit bij private lease niet het geval is. Met het geld op je spaarrekening kun je vervolgens andere (lees: leukere) dingen doen!
  • Je kunt de auto naar wens samenstellen: een ander belangrijk voordeel is dat je de auto naar wens samen kunt stellen. Wil je die ene optie absoluut op de auto hebben? Vink dit aan bij het samenstellen van de auto en bestel de auto vervolgens bij de private leasemaatschappij. Na enkele maanden wachten krijg je uiteindelijk de perfecte auto afgeleverd.
    • Occasion private lease is ook mogelijk: hoef je niet per sé in een gloednieuwe auto rond te rijden? Dan kun je ook voor occasion private lease kiezen. In dat geval lease je een tweedehands auto, waardoor het leasetarief nóg voordeliger uitvalt. Je moet er echter wel rekening mee houden dat een occasion mogelijk qua opties niet helemaal naar je wens is.
Bekijk ook:
Deze LEGO Ferrari SP3 Daytona kost 400 euro

Een nieuwe auto kopen of een auto private leasen? Voor veel mensen is dit een simpele vraag; het private leasen van een auto is vele malen verstandiger. En voordeliger. En makkelijker.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

255
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.