Tips voor je bezoek aan de Nurburgring 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips voor je bezoek aan de Nurburgring

Ga je binnenkort die beroemde lus om de Nurburgring maken? Of je nu een ervaren coureur bent of gewoon een dagje uit met vrienden plant, er zijn altijd een paar dingetjes waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je tips die jouw bezoek aan dit iconische circuit net wat soepeler laten verlopen. Ga je binnenkort het circuit op? Lees dan zeker deze tips!

Voorbereiding is het halve werk

Voordat je vol gas geeft, check even dubbel of alles wel snor zit. Zorg dat je auto in topconditie is. Ja, echt, laat die olie checken en die bandenspanning niet aan het toeval over. Je wilt immers niet halverwege stil komen te staan, omdat je wagen besloot dat het genoeg was voor vandaag. Wat ook belangrijk is?  Vergeet ook niet om even te tanken voordat je op het circuit gaat scheuren; benzineprijzen zijn daar namelijk alsof ze goud verkopen. Door voor de tijd te tanken, heb je de eerste euro's alweer verdiend.

Ken de regels van het spel

Het lijkt misschien op Mario Kart, maar de Nürburgring heeft zo zijn eigen regeltjes. Informeer jezelf goed over hoe het allemaal werkt. Wanneer mag ik rijden? Moet ik ergens een ticket kopen? Zijn er speciale veiligheidseisen voor mijn auto? Het zijn allemaal vragen waarop je antwoord wilt hebben voordat je daar aankomt en met een rood hoofd bij de ingang staat omdat iets niet in orde is. Het zou natuurlijk zonde zijn als jij de hele voorbereiding hebt gedaan en het hele spektakel gaat daarna niet meer door.

Bekijk ook:
Hoe kan je snel een rijbewijs halen om op vakantie te gaan?

Bereid je mentaal voor

Dit stuk asfalt is geen eitje. De baan heeft meer bochten dan dat er dagen in de week zijn en elke bocht heeft zijn eigen verrassingen. Kijk wat filmpjes online, leer de baan kennen alsof het de route naar jouw koelkast is en vergeet vooral niet: respecteer de Ring. Overschatting van eigen kunnen leidt vaak tot onaangename ontmoetingen met vangrails.

Safety first

Zorg dat jouw helm steviger vastzit dan die keer toen tante Betsie haar kunstgebit verloor tijdens het lachen op familiedag. Mocht je wagen niet uitgerust zijn met een rolkooi of andere fancy veiligheidssnufjes, geen paniek: gezond verstand brengt je al heel ver. Houd afstand, ken je limieten en onthoud; beter langzaam en heel terug naar huis dan snel en… nou ja, vul zelf maar in.

Geniet van elke seconde

Last but not least: geniet ervan! Hoe vaak kom je nu helemaal op zo'n legendarische plek als deze? Neem even pauze tussen de sessies door om rond te kijken en sfeer te proeven (letterlijk ook trouwens, want bandenrook ruikt best uniek). Maak foto's (niet achter het stuur natuurlijk), praat met mede-racefanaten en absorbeer elke seconde van deze ervaring.

Bekijk ook:
Theorie-examen oefenen met een online cursus: Hoe werkt het precies?

Kortom, een beetje voorbereiding kan geen kwaad als jij van plan bent om rond te scheuren op één van ‘s werelds beruchtste circuits. Respecteer de baan, respecteer elkaar en wie weet kom je thuis met verhalen die nog generaties lang worden doorverteld – allemaal zonder ook maar één krasje op jou of jouw bolide.

173

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.