Op zoek naar een nieuwe auto? Kijk dan naar voorraadauto’s! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Op zoek naar een nieuwe auto? Kijk dan naar voorraadauto’s!

Is het voor jou tijd om een nieuwe auto aan te schaffen? Ben je niet meer tevreden met je huidige auto? Wil je graag een auto met de nieuwste veiligheidsnufjes hebben? Of sluit je huidige auto gewoonweg niet meer op je wensen aan? Als je een nieuwe auto wilt kopen, sta je voor een bijzondere uitdaging.

Wat deze uitdaging is? Dat er grote problemen in de automobielbranche zijn. Dit komt onder meer door een ernstig chiptekort. Doordat er zo’n tekort aan chips is, kunnen fabrieken niet op volle productie draaien. Het gevolg daarvan is dat er veel minder nieuwe auto’s gebouwd worden.

Als je een nieuwe auto wilt bestellen, betekent dit een lange levertijd. Er zijn verhalen bekend van auto’s/merken waarbij de levertijd opliep tot 1,5 jaar. Het is uiteraard niet wenselijk om 18 maanden op een nieuwe auto te wachten. Gelukkig is er een goed alternatief: Voorraadauto’s.

Wat zijn voorraadauto’s?

Voorraadauto’s zijn nieuwe auto’s die bij een dealer staan. Deze auto’s zijn nog niet verkocht, maar staan wel op een nieuwe eigenaar te wachten. Zo’n kun je kopen en waarschijnlijk een paar dagen later al ophalen. Je hoeft hierdoor dus niet bijvoorbeeld 12 of 18 maanden op je nieuwe auto te wachten.

Bijkomend voordeel: je bent niet afhankelijk van prijswijzingen. Als je een nieuwe auto tegenwoordig wilt kopen, krijg je vaak een waarschuwing voor een uiteindelijke hogere vraagprijs. Door de ellenlange vertragingen zijn veel merken genoodzaakt om de prijzen te verhogen. Bij een voorraadauto heb je hier geen last van. De prijs waartegen deze auto te koop staat, is de prijs waarvoor je ‘m kunt kopen. Of mogelijk zelfs nog met een (kleine) korting.

Divers aanbod

Denk je nu ‘er staat waarschijnlijk weinig voorraadauto’s te koop’? Dan heb je het mis. Meer en meer merken kiezen er voor om juist hun pijlen op voorraadauto’s te richten. Dit betekent onder meer dat dealers minder demo’s hebben, maar deze auto’s als voorraadauto’s proberen te verkopen.

Dit is iets waar meer en meer merken, maar ook dealers zich mee bezig houden. Wil je bijvoorbeeld een Mitsubishi uit voorraad kopen? Dan kun je profiteren van een nieuw concept van de importeur van Mitsubishi. Deze importeur zag bovengenoemde problemen ook in, waardoor ze besloten hebben om alle ‘direct rijden modellen’ op één plek te verzamelen.

Op één website vind je alle Mitsubishi modellen die je direct kunt kopen en rijden. Op dit moment heb je uit nog niet al te veel modellen de keuze, maar dit gaat in de toekomst wel veranderen. Het mooie hierbij is ook dat dealers uit het hele land op deze website hun voorraadauto’s te koop zetten. Mogelijk heb je het geluk dat je bij een dealer in de buurt de ideale voorraadauto ziet staan.

3 redenen om voor een voorraadauto te kiezen

De eerste reden kan het beste worden samengevat als ‘direct rijden’. Koop je bijvoorbeeld één van de Mitsubishi voorraadauto’s? Dan kun je deze auto binnen een paar dagen ophalen bij de dealer. Je hoeft hierdoor dus niet nog maandenlang in je huidige auto door te blijven rijden.

De tweede reden heeft betrekking op het kostenplaatje. Door zo’n nieuwe auto te kopen, zit je de komende jaren goed. Deze auto’s beschikken uiteraard gewoon over fabrieksgarantie en dergelijke. En je hoeft niet bang te zijn voor prijsstijgingen.

De derde reden heeft betrekking op het gemak. Dat je tegenwoordig online een voorraadauto uit kunt kiezen, was 20 jaar terug ondenkbaar. Dat het nu wel mogelijk is, is al voldoende reden om hier direct van te profiteren.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.