De beste tips voor het ontvangen van logés 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste tips voor het ontvangen van logés

Heb je familie ver weg wonen? Heb je vrienden die ver weg wonen? Of is er een andere reden dat je regelmatig logés over de vloer hebt? Dit is gezellig en dit biedt mogelijkheden voor het doorbrengen van quality time met elkaar. Maar, het brengt ook uitdagingen met zich mee. Hoe kun je bijvoorbeeld de logés op de beste manier ontvangen? Dat doe je met onderstaande tips.

Richt een fijne logeerkamer in

Dat je regelmatig logés over de vloer hebt, is uiteraard erg gezellig. Om het ook de volgende ochtend gezellig te hebben, is het wel zo wenselijk dat je logés lekker kunnen slapen. Dat doe je door een fijne logeerkamer in te richten.

Heb je niet al te veel ruimte in je woning over? Dan kun je eens naar een 2 persoons opklapbed kijken. Zo’n bed klap je makkelijk in, waardoor het bed makkelijk op te bergen is. Op de momenten dat je geen logés over de vloer hebt, staat het bed niet in de weg.

Krijg je wel logés op bezoek? Dan klap je het bed makkelijk uit en kun je het bed direct opmaken. Grote kans dat je logés op dit bed maar al te lekker slapen.

Bekijk ook:
Zo laat je jouw motor shinen

Je zou niet alleen je pijlen moeten richten op het bed. Probeer ook de rest van de logeerkamer op een fijne manier in te richten:

  • Probeer toch enige vorm van privacy in de logeerkamer te verkrijgen
  • Plaats een paar leuke accessoires in de logeerkamer. Je logés voelen zich hierdoor nog meer bij je thuis
  • Zorg voor een opgeruimde logeerkamer. Als de logeerkamer een rommeltje is, is dit voor je logés niet al te fijn. Onderzoek wijst namelijk uit dat je in een rommelige slaapkamer een stuk minder fijn/vast slaapt.

Maak afspraken met je logés

Heb je met enige regelmaat een vriend of familielid over de vloer? Of komt iemand anders met enige regelmaat bij je logeren? Indien het logeren met enige regelmaat plaatsvindt, is het belangrijk om hier afspraken over te maken.

Het is onder aan de streep jouw huis, waardoor jij de regels opstelt. Maar, het is wel zo prettig als je in fijne harmonie met je logés kunt leven. Probeer daarom op een gedegen manier afspraken met elkaar te maken.

En krijg je iemand héél vaak over de vloer? Dan kun je mogelijk ook eens naar een beloning in de vorm van kostgeld kijken. Jij zorgt immers continu voor de fijne logeerkamer. En je betaalt ook de gas en energie, waardoor je logé indirect van geniet.

Bekijk ook:
Zo laat je jouw motor shinen

Zorg ook voor de randzaken

Krijg je binnenkort logés over de vloer? Dan denk je mogelijk direct aan de slaapplek. Met bovengenoemde suggestie voor het bed heb je dat ‘probleem’ alvast opgelost. Maar, er zijn nog meer zaken waar je goed naar moet kijken.

Maakt je logé bijvoorbeeld gebruik van je badkamer? Dan is het wel zo prettig dat hij/zij schone handdoeken kan gebruiken. En dat hij/zij weet wat je verwacht in de badkamer. Grote kans dat je het fijn vindt als na het douchen even de glazen douchewand drooggemaakt wordt.

Daarnaast is het aan te raden om je logé wegwijs te maken in je woning. Met name als je regelmatig dezelfde logé over de vloer krijgt, is het fijn dat hij/zij weet waar alles in huis te vinden is. Je hoeft hem/haar uiteraard niet te vertellen waar de stofzuiger en dergelijke staat.

Kijk je ook zo uit naar de komst van logés? Maak het dan ook zo gezellig mogelijk in je woning. Veel plezier alvast.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.